nb1.hu

Szegedi VSE: esély a fiataloknak

Két évtized munkája érett be.

Több cikkünkben is foglalkoztunk már azzal, hogy sok a kérdőjel az NB III következő idényével kapcsolatban. Egyes hírek szerint négy csoportra oszthatják a csapatokat, és ha ez a forgatókönyv bekövetkezne, akkor 64 csapat állhatna rajthoz.
 

Gyökeresen átalakulhat a harmadosztály lebonyolítása – részletek

 

Az biztosnak tűnik, hogy Szegednek immáron nem csak másodosztályú, hanem harmadosztályú gárdája is lesz, mivel a Szegedi VSE végzett az élen a megye I-ben. A Tisza-parti alakulat tizenhárom meccset vívott meg, ebből tizenkettőt megnyert, csupán egy döntetlen rondít bele a mérlegbe. 
 
Sahin-Tóth Dezső elmondta, a harmadosztályban a fiatalok játékosokra szeretnének építeni. Hozzátette, a rutinos futballisták szerepe is megkerülhetetlen.
 
"Nem kifejezetten rólunk szól ez a történet, hanem jóval inkább arról, hogy tudunk-e teret adni azoknak a Csongrád megyei fiataloknak, akik a megyénél magasabb szinten szeretnének futballozni, de az NB II-re vagy NB I-re még nem állnak készen. Ebben van felelősségünk, így lehet visszahozni Csongrád megyét a magyar futball térképére, ha szisztematikusan, minden osztályban megvannak a klubok. Elsősorban tehát fiatalokra szeretnénk építeni, de persze a rutinos játékosok nélkül aligha működik az NB III-as szereplés" – fogalmazott a delmagyar.hu-nak az SZVSE szakmai vezetője.
 
Sahin-Tóth arra is rávilágított, hogy egy hosszú folyamat eredménye a feljutás. 
 
"Még ha a feljutás egy húsz­éves folyamat része is volt, nem szabad elvenni a jelenlegi játékosoktól és stábtól az érdemet, a csapaté a köszönet és a gratuláció, hiszen ők harcolták ki ezt a lehetőséget. Annak örülök, hogy nincs konfliktus az ellenlábas klubokkal a döntést követően. Talán a jelenlegi a helyzet a futballt is a helyére teszi kicsit. Dolgozunk tovább, sok folyamatban lévő tárgyalásunk van, reméljük, Szegeden könnyebb egy NB III-as csapatot fenntartani, mint kisebb te­­lepüléseken" – árulta el Sahin-Tóth Dezső. 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC