nb1.hu

Részletes esélylatolgatás: Ki esik ki, ki marad benn?

Magyarország - Több csapat számára is létdöntő fontosságú az utolsó forduló.

Az utolsó forduló következik a bajnokságban. Több fontos kérdés is eldőlt már. A Keleti csoportban a Kazincbarcika, a Közép csoportban a Budafok, míg a Nyugati csoportban az ETO FC Győr lett a bajnok, egyúttal ezek a csapatok feljutottak a másodosztályba.

Az is kiderült mostanra, hogy a Keleti csoportban a Monor lett a második, míg a Jászberény a harmadik. A Közép csoportban a Pécs lett az ezüstérmes, míg a Szigetszentmiklós a bronzérmes. A Nyugati csoportban is elkelt minden dobogós hely. Itt az Érd lett a második, míg a Kaposvár a harmadik.

A kiesés szempontjából viszont hallatlan izgalmakat tartogat a záró forduló. Nézzük az nb3foci.hu esélylatolgatását.

 

 

Összesen 16 csapat távozik majd alsóbb osztályba. Csoportonként a 14-18. helyezettek, valamint a 3 csoport legrosszabb 13. helyezettje.

 

Már biztos, hogy alacsonyabb osztályban folytatják az alábbi együttesek:

Keleti csoport: Újpest II., Hajdúböszörmény, Hatvan, REAC

Közép csoport: Komló, Méhkerék, Dabas-Gyón

Nyugati csoport: Tatabánya, Diósd, Komárom, Hévíz, Sárvár

 

A három csoport 13. helyezettjei közül az fog majd kiesni, amely a legrosszabbul teljesít a megszerzett és megszerezhető pontok hányadosa alapján. Az már biztos, hogy ez a csapat a Közép vagy a Nyugati csoportból kerül majd ki. Jelen pillanatban a Videoton második csapata lenne a búcsúzó, amely 35 egységgel rendelkezik az összesen megszerezhető 93 pontból, ez 37,63 %-nak felel meg. A Közép csoportban szereplő Mórahalomé pillanatnyilag ennél némileg magasabb 38,38 %. Amennyiben viszont a Videoton II. csapata nyerni tud Hévízen, úgy már 39,58 % lenne a mutatója.

 

Vegyük végig azokat a csapatokat, akik még kieshetnek

 

Keleti csoport:

 

Az STC Salgótarján és a Tiszaújváros szinte kizárt, hogy búcsúzzon a harmadosztálytól, de matematikailag azért nem teljesen lehetetlen. Amúgy mindkét együttes olyan ellenfél ellen játszik majd, amely számára már nem igazán van tétje az összecsapásnak. A Salgótarján az RKSK-t fogadja, míg a Tiszaújváros a már kiesett Hatvant.

 

Ha a Debrecen második csapata hazai pályán legyőzi az MTK tartalékjait, akkor bajba kerülhet a BKV Előre és az ESMTK is, melyek amúgy azonos pontszámmal állnak a tabellán. A közlekedésiek több győzelmük miatt (pontazonosság esetén elsősorban ez dönt) valamivel kedvezőbb helyzetben vannak, így amennyiben otthonukban legalább egy döntetlent sikerülne kiharcolniuk a Monor ellen, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül bennmaradnának.

 

Debreceni győzelem esetén az ESMTK-nak nyernie kellene otthon a Tállya ellen, a döntetlen kevés, hiszen ekkor már azonos pontszám mellett a Debrecennek lenne több győzelme, s így eléjük kerülne.

 

 

Közép csoport

 

Szélsőséges esetben még az is elképzelhető, hogy az FTC második csapata zár majd a legrosszabb 13. pozícióban. A zöld-fehérek a Gyulát fogadják majd. Amilyen elhanyagolhatóan kicsi az esélye annak, hogy az amúgy a bajnokság végén megszűnő Fradi tarcsi kieső helyen végez, nagyjából ugyanolyan minimális a Gyula esélye a bennmaradásra. Ehhez jó pár dolognak kellene egyszerre teljesülnie.

 

A Dabas esélyeiről körülbelül ugyanaz mondható el, mint a Fradiéról, azzal kiegészítve, hogy ők a már kiesett Dabas-Gyón együttesével mérkőznek majd meg egy helyi rangadón.

 

Talán a Dunaharaszti Békéscsaba mérkőzés kínálja a forduló legnagyobb izgalmait. Könnyen megeshet, hiszen volt már rá példa, hogy a békéscsabaiak egy megerősített együttessel állnak majd ki, s ebben az esetben könnyen kétvállra fektethetik a Harasztit. Megelőzni ebben az esetben sem tudnák őket, ha csak nem óriási különbséggel nyernének. Ugyanannyi győzelem mellett lényegesen rosszabb a gólkülönbségük. Ebben az esetben sorsuk a többi eredménytől függően alakulna. Előfordulhatna, hogy mindkét együttes kiesik, de, akár az is, hogy mindketten bennmaradnak. Utóbbi eshetőségre kisebb az esély.

 

A Mórahalomnak még mindig a saját kezében van a sorsa, hiszen ha nyer Méhkeréken, úgy mindenképpen bennmarad, még tizenharmadikként is, mert jobb lenne a mutatója, mint a Videoton tartalékjaié.

 

Elképesztő harc a gólkirályi címért – NB3.hu

Holtverseny van az élen

 

 

Nyugati csoport

Itt jóval egyszerűbb a helyzet. Ha a Veszprém hazai pályán legyőzi a már kiesett Komáromot, akkor mindenképpen bennmaradó helyen végez. A Videoton második csapatának esélyeit, a fentiekben már több helyen is taglaltuk.

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC