nb1.hu

Régi csapatától szenvedett vereséget Simon Antal

A Cegléd volt a forduló győztese.

 
Mint, ahogy arról az nb3.hu korábban többször is beszámolt, az NB III Keleti-csoportjában két csapatnál is jelentős változások történtek a keretben, illetve a vezetőedzők személye is változott.
 
Ez a két csapat, a Gyöngyös és a Cegléd épp egymással találkozott a tavaszi nyitányon, és külön pikantériát adott a vasárnapi mérkőzésnek, hogy a gyöngyösiek új vezetőedzője, Simon Antal korábban a Pest megyei vasutasokat is irányította.
 
Azokat a ceglédieket, akiket szintén új edző, Makrai László vezetésével készültek a meccsre, illetve egy nagyon megfiatalított kerettel vágtak neki az NB III tavaszi küzdelmeinek.
A két egylet őszi találkozása izgalmasan alakult, és a vendég gyöngyösiek már 3-0-ra is vezettek, mégis meg kellett elégedniük az egy ponttal.
 
A télen vezetőedzővé előrelépő Makrai a Keleti-csoport harmadikjánál öt új igazolást is jelölt a kezdőcsapatba. 
 
A gyöngyösi találkozó, az őszihez hasonlóan élénken indult, már a meccs elején mindkét gárda veszélyeztetett, de az első negyed óra után visszább esett a tempó és leginkább mezőnyjáték zajlott.
 

Sok helyi fiatallal szerepelne sikeresen a Cegléd

Mint az nb3.hu többször is hírt adott róla, nagy változások történtek az NB III Keleti-csoportjában szereplő Cegléd együttesénél. Jó pár játékos, és a gárdát ősszel irányító Schön László is távozott Pest megyéből, de érkezők is szép számmal jöttek a CVSE-hez.

A 34. percben azonban váratlanul megszerezte első komolyabb lehetőségéből a vezetést a hazai gárda, egy gyöngyösi beadás után a kapu előtt Földit találta a legjobb helyen a labda, aki nem is hibázott (1-0)
 
Zöld-fehér vezetéssel fordultak a felek, de a második 45 percre egy dinamikusabb Cegléd futott ki a pályára, és alig 10 minutummal később egy tizenegyesből máris egalizáltak a sárga-kék mezesek, Takács lőtt magabiztosan a kapuba a büntető pontról (1-1).
 
A bekapott gól megfogta a GYAK-ot, a Cegléd dominált jobban, de komoly helyzeteket nem jegyezhettünk fel.
 
A mérkőzés végére aztán felpörögtek az események. A 81. percben egy védelmi megingást kihasználva már a vendégeknél volt az előny, Laczkó góljával (1-2) vezetett a Cegléd, majd a mindent egy lapra feltéve rohamozó Gyöngyös fellazult hátul, és egy tetszetős konta végén, Majoros döntötte el a három pont sorsát (1-3).
 
Simon Antal, a Gyöngyös vezetőedzője:
 
"Az első félidőben masszívak voltunk, jól játszottunk, de akkor is volt helyzete az ellenfélnek, de egy szép támadás végén vezetés tudtunk szerezni. Bíztam, hogy a második félidőben erre még egyet rá tudunk rúgni, sajnos ez nem sikerült, az ellenfél tizenegyesből egyenlített, és aztán egy középen adott labdából egyből megbüntettek bennünket".
 
Makrai László, a CVSE vezetőedzője:
 
"Győzelemért jöttünk, de az első félidő játéka nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hátrányba is kerültünk, de ez is csak a mi hibánk volt, nem úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy kellett volna. Félidőben kicsit átmostuk a fejeket, szerkezet is váltottunk, aztán a második félidőben több helyzetünk is volt és még több gólt is rúghatunk volna, de nem vagyok elégedetlen".
 
Győzelmével a Cegléd lett a forduló győztese, hiszen az előtte álló DEAC szabadnapos volt, míg az éllovas Füzesgyarmat döntetlent játszott, míg a Gyöngyös vereségével maradt a középmezőnyben.
 
VISSZATEKINTŐ:
 
Gyöngyösi AK – Ceglédi VSE 1:3
 
GYAK: Szalay – Petrezselyem, Bartha, Molnár, Tóth – Gazdag, Tarnai, Eichenvalder, Árvai – Bartusz, Csoszánszki. 
 
Cegléd: Mikler – Kovács, Krajcz, Csendes, Szabó – Juhász, Takács, Markó – Papp, Laczkó, Majoros.
Gólszerzők: Földi, illetve Takács, Laczkó, Majoros.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC