nb1.hu

Rákosmente: 30 évesen visszavonul a csapatkapitány

Az is megvan, milyen szerepkörben folytatja.

 

A RÁKOSMENTE JELENTÉSE:

 

"Mint ismeretes, az idény végeztével befejezi pályafutását csapatkapitányunk, Balaskó Csaba. A döntés végleges, a sporttól azonban cseppet sem szándékozik elszakadni, és ha minden jól alakul, klubunk kötelékéből sem kell nélkülöznünk a 30. életévében járó játékost/szakembert. Az utolsó bajnoki tétmérkőzése után, de még a jól megérdemelt pihenője előtt megállítottuk egy interjú erejéig:

 

– Videoton, Cegléd, Mór, Kozármisleny, Szolnok, Soroksár, XVII. kerület. Eltérő pontok Magyarország térképén, eltérő emlékekkel, de közel hasonlóan szép sikerekkel. Miképpen értékeled magad mögött hagyott pályafutásodat?

– B. Cs.: Úgy gondolom, hogy nem lehetek elégedetlen a pályafutásommal. Székesfehérvári születésű játékosként végigjártam a Videoton utánpótlás-korosztályait, az U19-es csapatban csapatkapitány, a Puskás Akadémián pedig év játékosa lehettem. Később meghatározó NB2-es csapatokban szerepelhettem, két alkalommal ezüstérmet is szereztem a Kozármisleny színeiben. Az RKSK-ban töltött időszakomra pedig azért vagyok büszke, mert nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt, a csapat egyik alapembere, majd elég korán kapitánya is lehettem. Mindezek miatt úgy érzem, tartalmas és szép pályafutást tudhatok magam mögött, még ha az álmom – a Videotonban bemutatkozni az nb1-ben – nem is teljesült be.


– Hol érezted magadat a legjobb formában, továbbá milyen úton kerültél egyesületünkhöz?

– B. Cs.: Egyértelműen a kozármislenyi időszakomat emelném ki ismét, ott lett belőlem stabil NB2-es játékos, jól ment a játék nekem is és a csapatnak is. Az RKSK-hoz a soroksári szezonom után kerültem, szegény Halgas Tibi hívására. Felfoghatatlanul szomorú, hogy már nincs köztünk, nagyon sokat köszönhetek neki.
 

– Hat éve dolgozol nálunk, játékosként és utánpótlásedzőként egyaránt számított, illetve számít rád a klub. A játékospályafutásnál maradva: melyik idényben érezted a legerősebbnek a csapatot?

– B. Cs.: Úgy érzem, az első két évemben kifejezetten erős csapatunk volt. Nem túlzás kijelenteni, hogy a Markek Tamás, Szala Ákos, Simita Gergő, Vattai Balázs, Király Botond, Farkas Zoltán, vagy a később Bárányos Zsolt, Fitos László, Kokenszky Norbert, Sóron Tibor fémjelezte csapat többre volt hivatott, mint amit vegül is elért. Több tényező miatt sem sikerült igazán emlékezeteset alakítanunk, de ezek nagyon erős brigádok voltak.
 

– A Honvéd elleni volt a 152. lejátszott bajnoki mérkőzésed a klub színeiben. Mi mondható a legemlékezetesebb pillanatodnak a csapatnál, mit mondanál a legunikálisabb eseménynek, ami hozzánk köthető?

– B. CS.: Nehéz kiemelni egy vagy két pillanatot ennyi csodálatos emlékből. Emlékezetes volt az NB2 felé robogó, addig veretlenül menetelő Nyíregyháza elleni győzelmünk, melyet Király Botond hajrábeli fejesgóljával értünk el. Szintén nagy meccset vívtunk később Putnokon, amikor gól- és emberhátrányba kerültünk a találkozó elején, de fantasztikusat harcolva egymásért, hatalmas, 6-1-es győzelmet arattunk. Nagyon nagy élmény volt még a Marco Rossi által trenírozott Honvéd ellen pályára lépni a magyar kupában, de az idei tavaszi menetelésünkhöz valószínüleg kevés dolog érhet fel. Hatalmas dolognak tartom, hogy idén Nagy Árpi irányításával, -6 pontos hátrányból tudtunk viszonylag simán bennmaradni, nagy bravúrgyőzelmeket, döntetleneket aratva.


– Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, sokan még szívesen látnának téged a következő idényben is a gyepen. Mikor fogalmazódott meg benned a döntés, illetve mik voltak a főbb tényezők, ami miatt a visszavonulás mellett döntöttél?

– B. Cs.: Az utóbbi 2 szezont már nagyon komoly hátfájdalmakkal játszottam le, úgy érzem ezt a döntést meg kellett hoznom a későbbi egészségemet szem előtt tartva. Annak nagyon örülök, hogy ebben az idényben is hasznára tudtam még lenni a csapatnak, segíthettem a bennmaradás kiharcolásában.
 

– Gyors kérdés, rövid válasz: azt rebesgetik, a karrier befejeztével még találkozhatunk a neveddel Rákosmentén. Igaz-e a hír?

– B. Cs.: Igen, úgy néz ki, maradok a klub alkalmazásában mint utánpótlás, mint felnőtt szinten. Nagyon megszerettem ezt a csapatot, a kerületet, rengetek kedves embert ismertem meg, így boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát Rákosmentén.
 

…úgyhogy Csabától teljes mértékben nem kell búcsút vennünk, a pálya széléről továbbra is szenmügyre vehetjük ténykedését! Kíváncsian várjuk az új szezont!


Hajrá Rákosmente, hajrá RKSK!"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC