nb1.hu

Pontvesztés: fontos leckét tanultak meg a listavezető játékosai

Nem indult jól a tavaszi idény.

Vasárnap az NB III-ban is megkezdődött a tavaszi szezon. A Keleti csoportot vezető Füzesgyarmat az ESMTK csapatát fogadta. Az első félidőben a gyarmatiak voltak a veszélyesebbek, egyszer a kapuba is juttatták a labdát, de a gól érvénytelen volt les miatt. A második játékrész elején a fővárosiak egy kapufával bizonyították, hogy ők is tudnak kellemetlen pillanatokat okozni. 
 

Kiütéses diósgyőri diadal, pontokat hullajtott a Pécs – eredmények, tabella

Csak az egyik listavezető örülhetett. A hétvégén az NB III-ban is megkezdődött a tavaszi idény. A Keleti csoportban a szabadnapos DEAC örülhetett, hiszen a listavezető Füzesgyarmat csak 1-1-es döntetlent játszott az ESMTK otthonában. A nagyon átalakuló Gyöngyös ugyan a szünetben még vezetett a Cegléd ellen, de a második félidőben a Pest megyei alakulat fordítani tudott.

Az 57. minutumban aztán megszerezték a vezetést a hazaiak: Pataki szögletét követően Raducu fejesét nem tudta védeni a vendégek kapusa. A gyarmati oldal beszámolója szerint véleményes tizenegyessel egyenlített az ESMTK. Balogh Alex ellen szabálytalankodtak a füzesgyarmatiak, a labda mögé pedig Slezák állt, aki gólra váltotta a lehetőséget. A hajrában a hazaiak is tizenegyest kaptak, de ezzel nem tudtak élni, Máriusz próbálkozását hárította a hálóőr. Máriusz később javíthatott volna, de nagy helyzetét Menczeles hárította.
 
A döntetlen ellenére őrzi első helyét a Füzesgyarmat, de a képet árnyalja, hogy a DEAC ezen a héten szabadnapos volt.
 
Boros Tibor szerint a hozzáállással nem volt gond, de a mély talajú pályán egy fontos leckét tanultak meg a Füzesgyarmat futballistái.
 
"Mindenkinek megfelelő volt a hozzáállása a siker érdekében, de nem mindenki értette meg, hogy egy ilyen mély talajú pályán a kevesebb néha több. Azok után lehet hiányérzetünk, hogy a végjátékban kialakított ziccerekkel nem éltünk,  de csak önmagunkat okolhatjuk az elmaradt győzelem miatt" – fogalmazott a szakmai koordinátor.
 
Turi Zoltán a játékvezető ténykedésével nem igazán volt kibékülve.
 
"Egy küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a játékvezető nem szerette volna, hogy pontot szerezzünk. Annak ellenére is közelebb álltunk a győzelemhez, hogy a hazaiaknak a végén még volt egy büntetője is, de ellenszélben ezt nehéz kivitelezni" – nyilatkozta az ESMTK vezetőedzője.
 
A Füzesgyarmat a következő fordulóban az Eger otthonában vendégeskedik, míg az ESMTK a Gyöngyöst látja vendégül. 
 
Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 1–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Mencsik László (Zsákai Milán, Dobos Dávid).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Vincze, Pataki Z. (Fejes, 72.) – Székely, Achim Á., Máriusz, Kovács D. – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Erzsébeti SMTK: Menczeles – Póti, Tóbiás, Lipcsei Á., Nagy M. – Slezák, Kovács B., Despotovic (Balogh A., 64.) – Kovács D. (Reznek, 92.), Soós, Szilágyi. Vezetőedző: Turi Zoltán.
Gólszerző: Raducu (57.), ill. Slezák (67. – 11-esből).

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC