nb1.hu

PMFC: Vas László vágya

Nagyon várják már a folytatást.

Továbbra is bizonytalan az NB III sorsa, így az is, hogy a PMFC kiharcolhatja-e a pályán a feljutást. Az MLSZ már bejelentette, ha a kormány enyhít a koronavírus miatti tilalmakon, akkor az NB I újraindul. Az alacsonyabb osztályokról azonban csak később döntenek, így a pécsiek sorsa még nem dőlt el. Vas László, a PMFC trénere a bama.hu-nak nyilatkozott arról, hogy nem álltak le a munkával és hogyan élik meg a kényszerszünetet:
 
,,A köröttünk kialakult helyzet nagyon nehéz. Attól függetlenül, hogy a város egyik csapata vagyunk, a stadion mint létesítmény, le lett zárva. Nap mint nap azért dolgozunk a stábbal, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a felkészülést, és biztonságos körülmények között a futballra tudjunk koncentrálni. Nem álltunk le egy pillanatra sem. Megvannak a megfelelő programok, amiket a játékosok most végeznek, de ez teljesen más, mint amit csapatként, együtt tudnánk gyakorolni. Látjuk, hogy nagyon hiányzik a játékosoknak a mozgás, a közös munka. Várjuk már, hogy újra el tudjuk kezdeni, de ez a döntés nem a mi kezünkben van. Addig is próbáljuk a játékosokat pozitív dolgokkal felvértezni, a lelküket ápolni, vagy pedig a megfelelő feladatokkal ellátni, hogyha visszatérünk, ne legyen akkora a hiány. A tréner hozzátette, most csak az állóképességet tudják valamennyire szinten tartani. Ez teljesen más mozgást, munkát igényel, mint amit csapatedzéseken lehetne gyakorolni."
 
Vas szerint nem lenne reális idő ahhoz, hogy a bajnokságot be tudják fejezni, ezért is fontos, hogy a játékosok minőségi munkát tudjanak végezni az otthonaikban is:
 
,,Ez egy speciális helyzet, amire nem voltunk felkészülve. A futballnak van egy mentális része is, egy stresszfaktora. Ezeket a dolgokat újra el kell indítani. Ha el tudjuk kezdeni a felkészülést, akkor négy hét elég lenne, hogy optimális állapotba kerüljenek a labdarúgók, amit biztosan nem fogunk megkapni."
 
A pécsiek vezetik az NB III-at, így ha lezárják idő előtt a szezont, akkor nagy valószínűséggel őket hirdetnék ki feljutónak. Vas Lászlóék azonban nem így szeretnének feljutni:
 
,,A vágyam, és úgy gondolom a csapatomé is, hogy a bajnokság a pályán dőljön el. Mióta átvettem a csapatot, rengeteg dolgon mentünk át. Minden egyes sportolónak az a vágya, hogy a pályán mutathassa meg a képességeit, és hogy milyen utat tett meg fejlődés szempontjából. Nagyon szeretném, ha minél előbb a pályán lehetnénk, és mindenki azt csinálhatná, amit szeret. Nem fogadnám jó szájízzel, ha nem miáltalunk alakulna ki úgy a helyzet, hogy az minket negatívan érint. Nem mindegy, milyen döntés születik, mert sokat teszünk azért, hogy a régió sportja kicsit kiegyenesedjen."

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC