nb1.hu

Nem fukarkodott a dicséretekkel Csank János – reakciók

Váratlan nehézségekről is beszélt.

A Vác az NB III Közép csoportjában a hétvégén a Szekszárd otthonában nyert 2-1-re. Az első félidő végén a váciak szerezték meg a vezetést, majd az 55. percben jött a Szekszárd egyenlítése. A győztes gólt Tóth Levente Milán szerezte a 64. minutumban.
 
A váciak honlapja így foglalta össze a meccset:
 
"Erős szélben kezdődött a találkozó, amelyet a szekszárdiak kezdtek jobban, az első tíz percben két-három lehetőségük is akadt, de Nacsa Péter a helyén volt. Ezt követően sokáig a pálya közepén ment a játék, majd a 40. percben megszereztük a vezetést: a félpályától Tóth Milán remek keresztpasszt adott Sorecz Szabolcsnak, aki kissé kiszorított szögből, 15 méterről, kapásból a hálóba lőtt (0–1)!
 
A szünet után nem sokkal egyenlítettek a hazaiak, egy baloldali támadás végén a beadást Wirth közelről a hálóba lőtt (1–1). A 64. percben azonban már újra nálunk volt az előny, Nagy Zoltán jól fordult le a belső védőről, de a labda elpattant tőle, azonban Tóth Milán összeszedte azt a 16-oson belül és remekül lőtt a hálóba (1–2)! 
 
A 75. percben Lukács Kelemen rossz ütemben lépett be a hazai csatárnak a tizenhatoson belül, ezért a Szekszárd tizenegyest kapott, de a bal alsó sarokba tartó 11-est Nacsa megfogta! A hajrában végül Tóth Milán újabb gólt szerezhetett volna, de kimaradt a helyzet. 
 
Érdekesség, hogy a 90. percben cserekapusunk Molnár László is pályára lépett, Tóth Milán helyett a mezőnybe érkezett! Emellett pedig a 89. percben Konkoly Leon állt be csereként, az U19-es csapat tagja első felnőtt meccsén játszott."
 
A két edző így értékelt a lefújás után:
 
Turi Zsolt: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben kis túlzással eldönthettük volna a találkozó sorsát. Sajnos nagyobbnál nagyobb helyzeteket puskáztunk el, de ez jellemző volt az egész mérkőzésre, ráadásul egy büntetőt is rontottunk a meccs végén. Végig irányítottuk a játékot, kreatívan játszottunk, megfelelő mennyiségű helyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos ezeket nagyrészt nem tudtuk értékesíteni. Hátul pedig olyan egyéni hibákat követtünk el, amiből elég volt az ellenfélnek 3-szor eljönni a kapunkig és 2 gólt szerzett."
 
Csank János: "A szív és az akaraterő újabb diadala volt ez. Brusztolós, harcos mérkőzést játszottunk, de az váratlanul jött, hogy az utolsó pillanatban betegség miatt kilenc hiányzó pótlását kellett megoldanunk. Végig fegyelmezetten játszottunk, megérdemelt győzelmet arattunk, amelyet nem a szerencsének köszönhetünk."
 
NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 28. FORDULÓ
Szekszárdi UFC–Vác FC 1–2 (0–1)
Szekszárd, 50 néző. Vezette: Altorjay Á. (Nagy M., Török B.)
SZEKSZÁRD: Pomozi – Temesi, Tratnyek, Arena, Béla – Horog (Sütő, 73.), Lékó (Aszalós, 65.), Gellér, Budai – Wirth, Péter A. (Juhász L., 65.). Vezetőedző: Turi Zsolt
VÁC: Nacsa – Stefán (Vén B., 82.), Lukács, Mertse – Zámbó, Héjjas, Nagy Z., Szunyog, Sorecz – Tóth M. (Molnár L., 90.), Torda (Konkoly, 89.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Wirth (55.), ill. Sorecz (40.), Tóth M. (64.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC