nb1.hu

Nehéz lesz pótolnia a távozóit a Jászberénynek

Többen sérültek, el voltak átkozva a főpróbán.

 
Az NB III Keleti-csoportjában szereplő Jászberénynél is megtartották a főpróbát a március 8-án kezdődő tavaszi szezonra. A jövőheti bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a Monor együttesével csaptak össze Német Gyula tanítványai.
 
A Berény hazai környezetben, immár füves pályán fogadta, az NB III Közép-csoportjának élmezőnyének tagját.
 
A klub egykori játékosának, Németnek nem volt egyszerű dolga a felkészülést illetően, hiszen hihetetlen sérüléshullám sújtotta a kék-fehéreket, több edzőmeccsen is csak szűkös keret állt a vezetőedző rendelkezésére (Ludasi, Ágoston, Balogh, Palcsó, Szanyi és Borbás továbbra sincs még száz százalékos állapotban, így ők sem léptek pályára), illetve a klubtól többen is távoztak.
 
Gresó Mátyást, Lakatos Gergőt vagy Király Olivért sem lesz könnyű pótolni Jászberényben, de a klubnál bíznak saját fiataljaikban, akik tavasszal több szerepet kaphatnak a jászsági együttesben.
 
A mérkőzésen már az első percektől jobban játszott és irányított a vendég egylet, és korán meg is szerezte a vezetést egy szabadrúgást követően. A félidő hajrájában kettőre növelte előnyét a Monor, a hazai kapu előtt több lövést is mentettek még a jászberényi játékosok, de a kipattanó labdára Barthel érkezett.
 
A második 45 perc jobban kezdődött a hazaiaknak, de egy jogosan megítélt tizenegyesből sem tudott szépíteni a Német-alakulat. Később sem volt szerencséje az Keleti-csoport hatodikjának, volt hogy a vendég védők a gólvonalról tisztáztak.
 
A második játékrészben minimum a szépítést megérdemelte volna a Jászberény, de ezen a tesztmeccsen el volt átkozva, a rutinosabb monori gárda viszont kihasználta lehetőségeit, és nyerte 2-0-ra a találkozót.
 
A gólok története:
 
25. perc: Szabadrúgáshoz jutott a monori együttes, Farkas Ádám a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről, gyönyörű mozdulattal csavart a kapuba (0-1).
 
45. perc: Nagy tűzijáték végén Barthel 18 méterről, kapásból bombázta a labdát a jobb sarokba (0-2).
 
53. perc: Karacs szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Süttő tizenegyesét azonban Bozsó bravúrral, lábbal hárította.
 
A meccs mentésének története:
 
70. perc: Egy bal oldali beadásra érkezett Szemere, fejesét a már vert Bozsó mellett, Karacs vágta ki a gólvonalról.
 
Jászberényi FC-Monor 0-2 (0-2)
Centerpálya, vezette: Pikó Attila
 
JFC: Csutorka – Micskó, Papp K., Drávucz, László – Süttő, Szabó T. – Szemere, Szöllősi, Borics – Pálinkás. Edző: Német Gyula.
A II. félidőben pályára lépett: Kovács B., Kónya, Nagy Sz.
 
Monor: Bozsó – Barthel, Karacs, Tóth F., Szabó Zs., Hunya, Farkas Á., Szerencsi, Pellei, Ficsor, Haragos. Edző: Horváth Dávid.
A II. félidőben pályára lépett: Paulovicz, Pintér, Fisli, Szegedi, Szász, Pásztor.

(forrás:jaszberenyifc.hu)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC