nb1.hu

Négy gól a szünet után

Érd – A debütáló is örömmel nyilatkozott.

Az első félidőben még gól nélküli döntetlenre álltak a felek, aztán a fordulás után kiütéses győzelmet aratott az Érdi VSE a Tintahalak SE-Szabadkikötő ellen az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik körében.

 

Az Érdi VSE az eltiltott Kárász Krisztián nélkül, viszont a szülinapos Ország Péterrel vágott neki a Tintahalak SE-Szabadkikötő elleni mérkőzésnek. A találkozó elején mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, az érdiek birtokolták többet a labdát, de amikor helyzetekig jutottak, akkor nem lőttek kapura, míg a vendégek is több veszélyes támadással próbálkoztak. Az első játékrészben az érdiek a széleken próbálták megbontani a vendég védelmet, de a THSE ezeket jól semlegesítette. A legnagyobb lehetőség Ország Péter előtt adódott, aki egy jobboldali szögletet ollózott centikkel a kapu fölé.

 

A szünetben Limperger Zsolt két helyen változtatott csapatán, Kónya Benjámin helyett Pallagi Botond, míg a sérülést szenvedő Németh Gábor helyett Pintér Nikola érkezett. A játékrész elején Balázsovics Máté harcolt ki szabadrúgást az ellenfél tizenhatosának jobb sarkánál, ezt Melczer Vilmos adta be, s Csiszár Zoltán tudott gólt érően belepöckölni, 1–0!

 

Aztán percekkel később gyönyörű összjáték után kettő volt közte. Pál Szabolcs kapott remek labdát Koós Gábortól, majd sarokkal továbbított Melczer Vilmos elé, aki üresen állt középen, s kivárt, majd a kapu jobb alsó sarkába passzolt,2-0! Alig tíz perccel később már második gólját szerezte a találkozón, amikor Pál Szabolcs kapott remek labdát, s önzetlenül passzolt középre, az üres kapu előtt álló Melczerhez, 3–0!

 

A folytatásban alábbhagyott a lendület, az érdiek próbálkoztak, s a végeredményt a 83. percben Koós Gábor állította be, amikor Ország Péter jobboldali, lapos lövését lőtte a rövidbe, 4–0!

 

Az érdiek megérdemelten, remek második félidei játékkal tartották otthon a három pontot a három hiányzót is felsorakoztató THSE-Szabadkikötő ellen.

 

Limperger Zsolt a találkozó előtt úgy fogalmazott, a csapat célja, hogy nyerjen, s hogy kapott gól nélkül hozzon le egy mérkőzést. Mindkettő összejött.

 

– Ha csak ezeket nézzük, akkor mindenki elégedett lehet, de mindig van egy de… Az első félidő nagyon nem volt jó, pontatlanok, lassúak voltunk, koncentrációnk nem volt jó, úgyhogy az első félidőt úgy el kell felejteni, ahogy van. A második félidőben viszont hamar meglőttük az elsőt, jöttek a helyzetek és rúghattunk volna többet is – értékelt Limperger Zsolt.

 

– Gratulálok a csapatnak, az első félidőben meg volt az a két-három lehetőségünk, amikből gólt tudtunk volna szerezni, sajnos ezeket nem rúgtuk be. Csak idő kérdése volt, mikor szerezzük meg a vezetést, a második félidőben ez elég korán sikerült, így az volt csak a kérdés, hány kontrát tudunk végigvinni. Ez a négy nullás eredmény magáért beszél, reméljük, mindig ilyen rosszul fogunk játszani és mindig ilyen arányban nyerünk – fogalmazott a góllövőlistát hét góllal vezető, a THSE ellen kétszer betaláló Melczer Vilmos.

 

Élete első NB III-as mérkőzésén léphetett pályára a nyáron a Százhalombattai LK-tól érkező 18 éves Füzér Zoltán.

 

– Az első félidőben kicsit döcögősen indult a játék, de a másodikra sokkal dinamikusabban jöttünk ki. Jó érzés volt, vártam már, hogy sorra kerüljek és be tudjak állni akár tíz, akár húsz percre, a lényeg, hogy pályán voltam és meg van az első NB III-as mérkőzésem. Dolgozom tovább és az a cél, hogy minél több játéklehetőséget kapjak – mondta Füzér Zoltán.

 

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
Érdi VSE–THSE-Szabadkikötő 4–0 (0–0)
Érd, 300 néző. Vezette:
dr. Jakab (Sebestyén, Molnár A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Pintér N., a szünetben) – Koós, Kónya (Pallagi, a szünetben), Melczer – Balázsovics, Pál Sz., Kelemen P. (Füzér, 81.)
THSE: Csontos – Gólya, Kovács E., Farkas, Sárossy – Sztankó, Katona D., Péter A. – Tóth H. (Vincze, 70.), Fodor N. (Jakubek, 63.), Aranyos (Rácz B., 58.)

Gólszerzők:Csiszár (49.), Melczer (56., 67.), Koós (83.)

 

Így látta az MLSZ a 11. fordulót – tabella – NB2.hu

Így menetelnek Torghelléék és Kondásék az NB I felé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC