nb1.hu

NB I-es játékosokkal remekelt a Kisvárda – reakció

Megszakadt a BKV Előre parádés sorozata.

A BKV Előre bizakodva várhatta a Kisvárda II elleni vasárnapi bajnokit az NB III Keleti csoportjában, hiszen hazai pályán még veretlen volt ebben az idényben. Ez a jó széria megszakadt, hiszen a Várda 4-0-s győzelmet aratott.
 
Íme a gólok története a Kisvárda összefoglalója alapján:
 
"30. perc: Nagy Mihály Krisztián játszott jobbról Heles elé, akinek tízméteres lövését védte Horváth Gábor, a kipattanóból Heles ismételt, ám ekkor Nagy Armandó kezéről pattant tovább a labda. A játékvezető büntetőt ítélt, Nagy Mihály Krisztián pedig a jobboldali kapufánál helyezkedő, onnan középre vetődő kapus helyére, a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.
 
63. perc: Peteleu indításával Heles ugrott ki, és amikor a tizenhatoson belülre ért Girán lerántotta. Újabb büntető, ráadásul a BKV védőjét a játékvezető kiállította. A tizenegyesből Nagy Mihály Krisztián a balra vetődő kapus mellett a jobboldali kapufát találta el, a kipattanót azonban Gosztonyi 15 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–2.
 
83. perc: A balról középre induló Puporka Heleshez, ő Gosztonyihoz játszott, utóbbi jobbra tolta a labdát Peteleuhoz, aki középre gurított, az akciót indító Puporka pedig a kapu elé érve, ballal négy méterről az üres kapuba passzolta a labdát, 0–3.
 
92. perc: Bokor Márk futott lesre, a megítélt szabadrúgást Ferkó úgy végezte el, hogy a közvetlenül előtte álló Bokorba lőtte a labdát, ami a kapus elé került. Ő vissza akarta passzolni a szabadrúgás vélt helyére, de a játékvezető továbbengedte a játékot, Bokor lecsapott a labdára, elvitte az őt lerántani sem tudó kapus mellett, majd 14 méterről, jobbal az üresen maradt kapu jobb alsó sarkába gurította, 0–4."
 
A meccs után a Várda edzője az NB I-es visszajátszókat is kiemelte.
 
"Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert olyan csapat otthonában nyertünk, amely hetekig vezette a tabellát, hazai mutatója pedig eddig tizenhárom mérkőzésen tizenegy győzelem és két döntetlen volt. Úgy sikerült magabiztosan győznünk idegenben, hogy bár túl sokat nem beszéltünk róla, de az utóbbi időben rengeteg problémával küzdöttünk, nagyon sok játékosunk hiányzik sérülés és betegség miatt. Azok, akik a helyükre léptek, most is bizonyították, alkalmasak arra, hogy a klubunk komolyan számoljon velük. Ha nem is volt ilyen különbségű győzelmünk mostanában, de minden meccsen tudtunk irányítani és sok minden úgy alakult, ahogy terveztük. A mostani jó játék mellett meg kell említenem, hogy az első csapatból visszajátszó mind a négy futballista, Andrei Peteleu, Rubus Tamás, Gosztonyi András és Nagy Mihály Krisztián is remek teljesítményt nyújtottak, nélkülük aligha jött volna össze ez a magabiztos siker. Segítették a fiataljainkat, akik ezt a támogatást remekül kihasználták. A 2005-ös születésű Puporka Dávid gólt szerzett, a nála csak egy évvel idősebb Bokor Márk már harmadszor talált be a tavasszal és a szintén tizenhét éves Kirilo Szirota is bemutatkozott a bajnokságban. Mindenkinek jár a gratuláció!" – nyilatkozta Kocsis János.
 
A BKV Előre jelenleg a harmadik helyen áll, míg a Kisvárda a hatodik.
 
A meccs felvétele:
 

NB III KELETI CSOPORT: 28. FORDULÓ
BKV ELŐRE–KISVÁRDA MASTER GOOD II 0–4 (0–1)
Budapest, BKV Előre Stadion, 70 néző, v.: Horváth P.
BKV: Horváth G. – Forgács P., Kubó (Kiss D., 75.), Szabó N., Girán, Mile Zs. (Gyurkó, 70.), Nagy A. (Dömök, 80.), Szabó Á. (Jáger, 80.), Ferkó, Csanálosi, Busai. Edző: Albert Flórián
KISVÁRDA II: Perehanec – Peteleu, Rubus, Bíró R. (Perevuznik, 88.), Sikorszki – Kirjuhin (Szirota, 88.), Avetiszjan – Hricu (Puporka, 68.), Gosztonyi (Bokor M., 85.), Nagy M. K. – Heles (Kotroczó, 85.). Edző: Kocsis János
Gólszerző: Nagy M. K. (11-esből, 0–1) a 30., Gosztonyi (0–2) a 63., Puporka (0–3) a 83., Bokor M. (0–4) a 92. percben. 
Kiállítva: Girán a 62., Albert Flórián (a BKV Előre edzője) a 72. percben
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC