nb1.hu

NB I-es játékos lenne a harmadszor triplázó

Fradi fiataljaként szerezte az egyik mesterhármasát.

A Vasvár elleni 9-1-es Magyar Kupa továbbjutásból mesterhármassal vette ki a részét Szalka Dominik. A fiatal játékosnak pályafutása során ez volt a harmadik triplája tétmérkőzésen. Szalka tavaly a Credobus Mosonmagyaróvár B csapatában a Darnózseli ellen jutott háromig (8-3), 2015 októberében pedig a Ferencváros U17-es gárdájában rúgott hármat az ETO FC Győr elleni korosztályos meccsen, ahol végül 6-5-re nyert a Fradi.

„Örülök a mesterhármasnak és annak is, hogy a csapat magabiztosan vette az első akadályt a Magyar Kupában – mondja Szalka Dominik, a Credobus Mosonmagyaróvár játékosa a klub honlapjának. – Vasváron is motiváltan léptem pályára, szerettem volna bizonyítani. Az a célom, hogy minél többet lehessek pályán, ezért dolgozom az edzéseken is. Igyekszem mindig odatenni magam, mert így tudom felhívni magamra a figyelmet.”

A 20 éves, mosonmagyaróvári származású Szalka a felkészülési időszakban 176 percnyi játékidő alatt három gólt lőtt. Ezzel a keretből neki volt a legjobb perc/gól mutatója, hiszen 58 percenként talált be. A fiatal támadó a szezonban a Nagykanizsa ellen volt először kezdő, rögtön győzött vele a csapat, éppen úgy, ahogy Vasváron is.

„Nagyon erős keretünk van, így nehéz játéklehetőséghez jutni. Több korábbi NB I-es, NB II-es labdarúgó is tagja a csapatnak, így házon belül minden poszton komoly verseny van a kezdőbe kerülésért. Nehéz feldolgozni, ha az ember kimarad a csapatból, de türelmesnek kell maradni. Fiatal vagyok, de a pályafutásomban nekem is voltak már mélypontjaim. Ezeket át kell vészelni, és ha az ember előtt ott terem a lehetőség, akkor azt ki kell használni.”

Szalka 2018 augusztusában igazolt Mosonmagyaróvárra. Pályafutása során megfordult Szombathelyen az Illés Akadémián, az ETO FC Győrnél és a Ferencvárosnál. A fővárosi zöld-fehéreknél kétszer is tagja volt az NB I-es keretnek. 2016 áprilisában a Videoton és az Újpest ellen ülhetett le a felnőtt csapat kispadjára. A szezon végén egyébként az FTC bajnoki címet ünnepelhetett az első osztályban.

„Hosszú távon az a célom, hogy NB I-es játékos legyek, de most nem ezzel foglalkozom. Egyelőre szeretnék itt Mosonmagyaróváron minél többet játszani és sokat fejlődni. Az is fontos, hogy a csapat eredményes legyen és, hogy előre tudjunk lépni. Remélem, hogy ehhez én is hozzá tudom majd tenni a magamét. Gólokat és gólpasszokat várok magamtól és persze jó játékot, amivel segíteni tudom a csapatot” – mondta Szalka Dominik.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC