nb1.hu

MTK-Szekszárd: korai gól döntött

Megszakadt a sorozat.

 
Az NB III Közép csoportjában az MTK második csapata hazai pályán fogadta a Szekszárd csapatát. A vendégek egy korai gólnak köszönhetően elvitték a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból. 
 
ÍME, AZ MTK HÍRE:
 
Egy kissé szerencsétlen, korai góllal nyert a Tolna megyei gárda.
 
NB III-as csapatunk az UEFA Ifjúsági Liga szeptember 14-i mérkőzése miatt megegyezett a Szekszárdi UFC-vel, hogy a 8. forduló mérkőzését már pénteken lejátsszák.
A hét közepe óta Horváth Dávid vezetőedző csapatával készül az ifi BL-ben is bevethető Horváth Artúr és Kovács Mátyás, akik egyaránt bekerültek a kezdőcsapatba – csakúgy, mint az első keret tagjának számító Csenterics Adrián.
 
Abszolút dominánsan kezdtük a mérkőzést, ráadásul a 4. percben Szőke ugratta ki Kovács Mátyást, aki az alapvonal közeléből visszagurította Törőcsiknek, ám csapatkapitányunk 11 méterről centikkel a felső léc fölé lőtt. Fölényünk egész mérkőzésen megmaradt, ám a 9. perctől hátrányban kellett futballoznunk: egy bal oldali bedobásért Csernik és Matviiv küzdöttek az ötös jobb oldalán. A labda már átpattant rajtuk, ám egy felszabadítani igyekvő hátvédünk éppen őket találta el, a játékszer pedig kapunkba pattant (0-1).
 
Négy minutummal később Horváth Artúr szögletét követően a labda az ötösön belül lepattant, majd Tóth Dávid fejelte szögletre, de mindössze centikkel suhant el a léc fölött a játékszer. Öt percre rá Horváth 27 méteres, csapódó szabadrúgását Pomozi ütötte ki vetődve. A 21. percben Kovács Mátyás centerezett ismét balról, Molnár Ádin azonban nagy helyzetben fölé durrantott. A következő akcióból Kovács Mátyás kerülte meg Lajkót a szélen, majd a tizenhatosra betörve a rövidet vette célba, ám elkerülte a kaput a löket.
A 24. percben egy kósza szekszárdi támadás végén Kiszely 18 méteres kísérletét Csenterics vetődve ütötte ki, majd egy újabb kontra végén Kiszely beadását Arena bólintotta rá 12 méterről, kapusunk ezt is fogta. A 38. percben Kovács Mátyás kísérletezett 15 méterről, miután középre cselezte magát, de jócskán fölé.
 
A 40. percben Csernik esett el Szőke mellett a tizenhatoson. A játékvezető először tizenegyest ítélt és felmutatta a sárga lapot, de aztán észrevette, hogy asszisztense lest jelzett, így anulálta mindkét ítéletet. Három minutummal később Törőcsik 22 méterről leadott lökete zúgott el a jobb kapufa mellett.
 
A szünetben Miknyóczki, Zuigeber és Zsóri is pályára léptek. Az 50. percben Kovács Mátyás lőtt a bal oldalról, éles szöből, Pomozi ezt is ütötte. A Szekszárd teljes mértékben a védekezésre fókuszált, de sikerrel, a játékrész java részében már nem tudtunk igazán komoly lehetőségeket kialakítani. A 84. percben Miknyóczki centerezett jobbról. Zsóri átvette és visszagurított Zuigebernek, aki ballal, laposan, kapásból lőtt a lábak között, de a vendégkapus fogta. A rendes játékidő utolsó percében egy bal oldali beadást megintcsak Zsóri vett át háttal a kapunak, majd Bene elé került a labda, aki átvette, majd 17 méterről lőtte rá, de jócskán fölé ment a próbálkozás. A ráadásul utolsó percében aztán még Merényi beadását Várkonyi bólintotta kapura, de a szekszárdi hálóőrön ezen a napon nem lehetett kifogni.
 
A végeredmény 0-1 lett, csapatunk nem tudta feltörni a szekszárdi reteszt.
 
NB III Közép csoport, 8. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion
MTK Budapest II – Szekszárdi UFC 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Csernik (9.)
MTK Budapest II: Csenterics – Merényi, Matviiv, Vidnyánszky, Kapronczai (Zuigeber, 46.) – Horváth A., Szőke – Molnár Á. (Bene, 68.), Törőcsik (Miknyóczki, 46.), Kovács Mátyás – Vasvári (Zsóri, 46.)
Szekszárdi UFC: Pomozi – Lajkó (Péter D., 79.), Fekete, Arena, Füredi, Kiszely – Laczkó (Horog, 72.), Lékó (Rácz F., 72.), Budai (Gellér, 64.), Tóth D. – Csernik (Péter A., 79.)
 
Tabella ide kattintva érhető el.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC