nb1.hu

Mosonmagyaróvár: 11-en távoznak

Hivatalos bejelentés.

ÍME A MOSONMAGYARÓVÁR BEJELENTÉSE:
 
,,Az idei csonka szezont a 8. helyen zárta a Credobus Mosonmagyaróvár az NB III Nyugati csoportjában. A bajnokság lefújása után lassan újraindult az élet a labdarúgásban és persze a Wittmann Antal Parkban is. A 2020/2021-es idényről egyelőre semmit sem tudni, – sem azt, hogy mikor indul a pontvadászat, sem azt, hogy kik lesznek az ellenfelek – ettől függetlenül klubunk háza táján is elkezdődött a következő szezon előkészítése. A szakmai stáb összetétele nem változik, tehát a jövőben is Varga László irányítja a felnőtt csapatot, az ő munkáját pedig Borbély Attila másodedzőként, Boros Tamás pedig kapusedzőként segíti. Ezzel szemben a játékoskeretben több változás is történt. Az már biztos, hogy a tavalyi csapatból tizenhárman a következő szezonban is kék-fehérben folytatják. Ezen játékosok között vannak rutinos, sokat látott labdarúgók és fiatal tehetségek is. Nézzük, kikről van szó!
 
Heinrich Márk (kapus): a kiváló képességekkel megáldott kapus 2018 februárjában igazolt Mosonmagyaróvárra. Heinrich az eltelt két és fél évben 52 bajnoki találkozón védte az MTE kapuját, és számtalan bravúrt mutatott be, amikre a folytatásban is nagy szükségünk lesz.
 
Gyergyádesz Márton (kapus): a tehetséges hálóőr 2019 nyarán igazolt Mosonmagyaróvárra, ahol az U19-es és a második csapat kapuját védte. Még mindig csak 18 esztendős, és ha ilyen ütemben fejlődik, akkor sok szép pillanatot fog okozni az óvári szurkolóknak.
 
Bakos Bence: a belső védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos nem volt éppen szerencsés az elmúlt időszakban, hiszen többször is sérüléssel küszködött. Remélhetőleg a következő szezonban elkerülik Bencét az ilyen jellegű problémák, aki habitusa és küzdeni tudása miatt is nagy erőssége lehet a Credobus Mosonmagyaróvárnak.
 
Bohner Roland: tagja volt a 2016-ban ezüstérmet szerző csapatnak, amely kiharcolta a feljutást az NB II-be. Rutinja és sebessége jövőre is sokat érhet. Ha egészséges és jó formában van, akkor a védelem jobb oldalán nem lesz, aki megállítsa.
 
Bölönyi Bence: az MTE 1904 saját nevelésű labdarúgója az U19-es csapatban már bizonyított, így most a felnőttekkel készülhet. 17 évesen komoly feladat előtt áll, amit remélhetőleg sikerrel fog venni.
 
Debreceni András: a Credobus Mosonmagyaróvár csapatkapitánya belső védő létére 17 meccsen 5 gól szerzett az előző szezonban (NB III-ban négyszer, a Magyar Kupában egyszer volt eredményes). Hatalmas fegyvertény, hogy a következő szezonban is nálunk folytatja, hiszen az osztály szintjét meghaladó rutinja, tudása és higgadtsága sok pontot hozhat a Mosonmagyaróvár konyhájára.
 
Jasarevic Mahir: többször bizonyított már óvári színekben. A csapat sikeréért mindent megtett az előző szezonban is, testi épségét sem kímélte. Emlékezhetünk, hogy a Lipót ellen a kezét törte azért, hogy gólt szerezzen, a Puskás Akadémia II elleni zárt kapus meccsen pedig agyrázkódást szenvedett. A „Wittmann Antal Park Cristiano Ronaldoja” jól cselez, gyors, mint a villám és gólerős is – ezekből szeretnénk minél többet látni a jövőben.
 
Kozma Richárd: remek focista és nagy harcos, csak a szerencsével áll hadilábon, hiszen rengeteg sérülés nehezítette a dolgát az elmúlt időszakban. Az újraindulása óta edzéseken már láthattuk mire képes, nagyon reméljük, hogy a folytatásban tétmeccseken is megmutathatja átlagon felüli tudását.
 
Laki Balázs: sokak kedvence alázatossága, szerénysége és persze futballtudása miatt. Eddig 126 bajnoki mérkőzésen 43 gólt szerzett kék-fehérben. A csonka szezonnak is ő volt a leggólerősebb óvári játékosa: 17 találkozón 7 gólt szerzett (NB III 15/5, Magyar Kupa 2/2). Nagy öröm, hogy továbbra is csapatunkat erősíti, hiszen a pályán és azon kívül is sokat tanulhatunk tőle.
 
Nagy Kevin: a Credobus Mosonmagyaróvár színeiben csak két bajnoki mérkőzésen bizonyíthatott, hiszen a télen igazolt hozzánk, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy gólt szerezzen. A Debrecenben nevelkedő és az NB I-ben is lehetőséget kapó játékos sok borsot törhet az ellenfél védőinek orra alá a következő idényben.
 
Nagy Lionel: a felnőtt csapatban az NB III-ban és a Magyar Kupában is lehetőséget kapott már, és nem is vallott szégyent. Szorgalmas, gyors és ügyes labdarúgó, akinek nem lehet más célja, mint minél több lehetőséget kiharcolni a felnőttek között.
 
Szalka Dominik: az áttörés éve lehet Szalka Dominiknek a következő szezon. A Szombathelyen, Győrben és a Ferencvárosban nevelkedő 21 éves játékos remekül bánik a labdával és a mentalitását is csak dicsérni lehet. Az előző szezonban igazi kupaspecialista volt, hiszen a Magyar Kupában 4 meccsen 4 gólt lőtt, de a bajnokságban is betalált, a Lipót elleni 4-0-ás siker alkalmával. Gólokat, gólpasszokat és jó játékot várunk tőle az új idényben.
 
Tamás Attila: nagyon sajnálhatja, hogy félbeszakadt a szezon, hiszen egyre jobb formába lendült. A Puskás Akadémia II ellen 1-0-ára megnyert bajnokin az ő beadását segítette a saját kapujába a vendégek játékosa, ez pedig akkor három pontot ért. Mosonmagyaróváron született, az MTE-ből került Győrbe, majd Székesfehérvárra. Most pedig itt az idő, hogy Mosonmagyaróváron alkosson maradandót.
 
A Credobus Mosonmagyaróvár NB III-as csapatának stábtagjai a 2020/2021-es szezonban:
 
Varga László – vezetőedző
 
Borbély Attila – másodedző
 
Boros Tamás – kapusedző
 
Távozott (11): Czár Richárd, Darázs Péter, Dobrovolszki Jenő, Forgács Péter, Lakatos Gergő, Mundi Roland, Pongrácz Viktor, Szegi Vince, Sziklási Gergely, Tóth Dániel, Vadász Viktor
 
Távozó játékosainknak köszönjük, amit a Credobus Mosonmagyaróvárért tettek, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC