nb1.hu

Ménfőcsanak: a távozó kapitány kemény kritikát fogalmazott meg

Az elnök kicsit másképp látja a helyzetet.

Az NB III Nyugati csoportjának egyik üde színfoltja volt az ősszel a Herold Trans Ménfőcsanak. A gárda az ősszel 27 pontot szerzett, a tavaszi nyitányon a Balatonlellét fogadják a ménfőcsanakiak. A szakmai stáb ezen a mérkőzésen már nem számíthat Czanik Károlyra. Az NB I-es rutinnal is rendelkező 35 esztendős futballista a Sárvárban folytatja a pályafutását. Czanik a váltással kapcsolatban a kisalfold.hu-nak nyilatkozott
 
"Úgy gondolom, ha egy csapat ötödik helyen áll a bajnokságban, jönnek az eredmények, a csapat rekordokat dönt, az edző pedig a legtöbb pontot szerzi az együttessel az NB III-ban, azt mindenhol máshol tisztelnék, de úgy tűnik, Csanakon nem ez a helyzet. Egy régi-új szponzor ismét a klub mögé állt, de tudomásom szerint azzal a feltétellel, hogy Weitner Ádám nem lehet vezetőedző. Mikor ezt megtudtuk, négyen-öten bementünk a klub elnökéhez, hogy így nem szeretnénk folytatni a játékot és el akarunk igazolni" – nyilatkozta a futballista. 
 
A Ménfőcsanaknál anyagi gondokról is lehetett hallani. Ezzel kapcsolatban Czanik elmondta, Weitner elfogadta, ha valaki az edzéseken nem vett részt, de a trénert azt kérte tőlük, hogy a meccseken tegyék oda magukat.
 
"Weitner Ádám elmondta, ha valaki a tartozások miatt nem akar jönni edzésre, megérti, de a meccsen adjunk ki magunkból mindent. Végigcsináltuk az edzéseket heti öt alkalommal tizenhatan-tizennyolcan, baráti kapcsolatok alakultak ki közöttünk. Ez a pályán is látszott, ahogyan egymásért küzdöttünk, de most valami nagyon elromlott. Az edzőnket januárban egy hónapra felfüggesztették a munkavégzés alól, nem látogathatja az edzéseket" – fogalmazott Czanik. Az elöljárók döntése értelmében egyébként Rozmán László lett a szakmai igazgató, Weitner pedig asszisztens edzőként folytathatja a munkáját. 
 

Ménfőcsanak: hiába a jó szereplés, küszöbön az edzőváltás

Az elnököt már utolértük telefonon. Eddig szerepléseihez képest kiemelkedően teljesített a Ménfőcsanak a Nyugati-csoportban, a gárda a hatodik helyen vonulhatott a téli pihenőre. A sikeres szereplés nagyban köszönhető Weitner Ádámnak, aki a januárban lett kinevezve vezetőedzőnek. Weitner játékosként megfordult az ETO-ban, a Vasasban és a Gyirmótban is többek között, volt utánpótlás-válogatott is, vezetőedzői karrierjét Ménfőcsanakon kezdte el.

Czanik elárulta, a visszavonulás gondolata is felvetődött benne, de mégis elfogadta a Sárvár ajánlatát. 
 
"Korábban arról volt szó, hogy még másfél évet játszom és utána pályaedző lehetek, aki az egyéni képzésekért felel. Ezek voltak Turbék István elnök szándékai velem és így jó is lett volna. Sajnos nem így alakult. Olyan gondolat is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a futballt, de most fél évig segítek Sárváron, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, utána pedig kiderül, miként tovább" – zárta mondandóját Czanik Károly.
 
A kisalfold.hu megszólaltatta a Ménfőcsanak klubelnökét is. Kicsit értetlenül áll a szituáció előtt, hiszen a vezetőknek Czanik azt mondta, hogy be akarja fejezni a karrierjét.
 
"A szponzori kérdésre reagálva, nálunk nincs ilyen téma. A pénzügyi gondok igazak, tavaly valóban voltak elmaradások a fizetésekkel, de a nyáron stabilizáltuk a klub helyzetét. Czanik Károly a télen azzal jött oda hozzánk, hogy szeretné abbahagyni a futballt, ezért szerződést bontottunk vele. Ennek ellenére most Sárváron folytatja. No komment" – nyilatkozta Turbék István. 
 
A Sárvár szintén a Nyugati csoportban érdekelt. Az alakulat jelenleg a 13. helyen áll a táblázaton, a mögötte lévő MOL Fehérvár II. hátránya mindössze 2 egység.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC