nb1.hu

Márton Gábor: „agyonnyert meccs volt”

Pécs – A Paks edzője szerint a jó védekezés volt a kulcs.

Az NB III-as bajnokság 13. fordulójában a PMFC 1-0-s vereséget szenvedett a Paks második csapata ellen a közép csoportban. A pécsiek vezetőedzője, Márton Gábor vereség után értékelte a látottakat. Elárulta azt is, miért sajnálta csapatát.

 

– Az egy ponttal sem lettem volna elégedett. A Paks küszködött, mi futballoztunk. A hazaiak kétszer rúgtak a kapunk felé, mi ajtó-ablak ziccereket hagytunk ki zsinórban. Sajnálom, erre mondják, hogy agyonnyert meccs volt, és még pontot sem kapunk érte. Ebben a fiatal csapatban benne van az az egy-két hiba, amit adott helyzetben azonnal megbüntet az ellenfél. Mi viszont nem tudunk élni számtalan lehetőségünkkel. A második félidőben mi fociztunk széllel szemben, mégis a félpályánkra sem jött át a labda. Sajnálom a gyerekeket, mert nagy melót raktak bele, jól is futballoztak, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de pontot, pontokat ezért nem kapunk – nyilatkozta Márton Gábor a pmfc.hu-nak.

 

Újságírói kérdésre a Pécs vezetőedzője azt is elmondta, látott-e pozitívumot a vereség ellenére.

 

– Negatívum mindig van, akár győzünk, akár kikapunk, de rengeteg pozitívumot is láttam ma. Nagyon jól játszott a csapat a második félidőben, sajnos az elején volt egy hiba, amit mindjárt meg is büntetett az ellenfél. Azon kívül a kapunk elé sem nagyon értek. Sok helyzetet tudunk kialakítani, de ezeket borzasztó rosszul játsszuk le. Sajnos ez nem csak ezen a meccsen volt probléma, és nem csak nálunk okoz gondot. Most így alakult, dolgozunk tovább – zárta gondolatait Márton Gábor.

 

A hazaiak mestere, Osztermájer Gábor, aki játékosként a PMFC-ben is megfordult, érthető módon elégedettebben értékelhetett:

 

– Ennek a mérkőzésnek az alfája és omegája az volt, hogy rendkívül jól védekeztünk, lezártuk a területeket. A Pécs jó csapat ebben az osztályban is, lehet, hogy feljebb is az lenne, de nem kaptunk tőlük gólt, viszont rúgunk egyet, így azt gondolom, a srácok megérdemlik a dicséretet. A védekezésünk kitűnő volt, az első félidőben a gólon kívül vezettünk még három kitűnő kontrát, de azokat nem tudtuk eredményesen befejezni. Mindenféleképpen ki kell emelnem a küzdeni tudást és a brusztolást. Óriási dolognak tartom, hogy itthon tartottuk a három pontot egy ilyen labdabiztos csapat ellen – mondta el Osztermájer Gábor, a Paksi FC II. trénere.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC