nb1.hu

Magyar Kupa: tizenkét harmadosztályú csapat vérzett el

Nem adták olcsón a bőrüket a "kicsik".

 
A hétvégén lejátszották a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosításait, melynek tétje a legjobb 64 csapat közé kerülés volt. Az 1. körben az NB III-as és alacsonyabb osztályú együttesek voltak érdekeltek. Több mérkőzésen is meglepetés történt, sőt az NB III-as csapatok közel egyharmada 12! már be is fejezte az idei kupaküzdelmeket. 
 
Nagy meglepetésre búcsúzott a Hajdúszoboszló, miután 3-1-re kikapott a megye I-es Edelény ellen, de említhetnénk a Körösladány budapesti kirándulását is, miután a ASR Gázgyár simán 4-1-re legyőzte. Bizonyára nem hittek a szemüknek az érdi és a Kelen szurkolók sem, miután mindkét csapatot egy papíron jóval gyengébb megye I-es alakulat “gáncsolt el” a továbbjutástól.
 
Búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől továbbá: a Ceglédi VSE, a Sényő-Carnifex FC, a Technoroll Teskánd KSE, a Füzesgyarmati SK, a BKV Előre, a Practical VLS Veszprém, a Bánk-Dalnoki LA és a Makó FC. 
 
Kevésen múlt a továbbjutása a Budaörsnek az Iváncsának és az Egernek is, utóbbi például csak tizenegyesekkel tudta kiharcolni a következő kört. 
 
A Magyar Kupa 2. fordulóját augusztus 27-én rendezik. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC