nb1.hu

Kuntics nélkülözöttjei bizonyíthatnak

A dunaújvárosiak mestere hátul stabilitást, elől koncentrációt vár.

Két volt NB I-es csapat fog összecsapni a hétvégén az NB III Középcsoportjában, a kecskemétiekhez látogatnak a dunaújvárosiak.
 
A kecskemétiek feljutási reményekkel indultak neki a szezonnak, ám az eredmények eddig elmaradtak a várakozásoktól. A csapat jelenleg a 6. helyet foglalja el a bajnokságban, 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 4 vereséggel 13 pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban. A legutóbbi fordulóban az FC Dabas ellenében maradtak alul, így most hazai pályán javíthatnak.
 
Zoran Kuntics így nyilatkozott az előttük álló mérkőzésről:
 
„A Dunaújváros öt meccs óta veretlen, nagyjából képben vagyunk arról, hogy milyen erőt képviselnek. Gyengébben indult nekik a szezon, de utána stabilabbak lettek, közben Bíró Ákos személyében egy jó játékossal erősödtek. Nem lesz könnyű meccs, ez nyilvánvaló, főleg úgy, hogy egy vírusos betegség miatt pár emberre nem is számíthatunk. Szép feladat lesz ez azoknak, akik lehetőséget kapnak, bizonyíthatják, hogy rájuk is lehet számítani.”
 
A dunaújvárosiak szép sorozatot tudnak maguk mögött, 5 meccse veretlenek. Nyáron sok mozgás volt a csapatnál, ám ez eddig nem párosult eredményekkel. Jelenleg 1 ponttal és egy hellyel előzik a kecskemétieket, 4 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség szerepel a nevük mellett. Az előző fordulóban a Monort tudták megverni hazai pályán, most Kecskeméten folytathatják a veretlen sorozatukat.
 
Lőrincz Emil a dunaújvárosiak mestere, ezt mondta el a kecskeméti vendégszereplésről:
 
„Úgy néz ki, hogy ebben az osztályban minden mérkőzés tud nehéz, illetve kevésbé nehéz lenni. Az elejét nagyon elrontottuk a szezonnak, főleg hazai pályán, az utóbbi meccseken azonban eredményesen szerepelünk. Kecskeméten azt várom, hogy meglegyen ugyanaz a szervezett csapatvédekezés, mely az elmúlt meccsen is jellemezett minket, emellett bátor és kezdeményező legyen a játékunk. Sajnos nagyon sok lehetőséget puskázunk el, itt főleg játék szituációkra gondolok. A labdaszerzések utáni megindulásokat sokkal pontosabban kell lejátszanunk.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC