nb1.hu

Közönségkedvenc tért vissza Kozármislenybe

Hivatalos bejelentés.

Íme a klub közleménye:
 
"Rácz Ferenc személyében egy kiváló képességű labdarúgóval erősödött a Kozármisleny FC labdarúgócsapata.
 
A 27 éves futballista a Haladásban nevelkedett és ott mutatkozott be az NB I-ben, majd 2011 nyarán Kozármislenybe szerződött.
 
Talán ekkor még ő maga sem gondolta, hogy mire vállalkozott, amikor egy otthonától távoli NB II-es csapatba szerződött.
 
Hogy döntése akkor kiválónak bizonyult, azt a Kozármislenyben eltöltött 1 év, majd az ezt követő sikeres NB I-es és NB II-es szereplések is tökéletesen visszaigazoltak.
 
Feri labdarúgás iránti szeretetét, fanatizmusát és kitartó munkáját is megcsodálhattuk, cseleivel és góljaival pedig túlzás nélkül mondhatjuk, hogy elkápráztatta a kozármislenyi szurkolókat.
 
A 2011/2012-es szezonban az NB II Nyugati csoportban szereplő Kozármisleny ezüstérmet szerzett, csak a nagy múltú MTK tudott megelőzni bennünket! Ebben a szezonban Rácz Ferenc is jócskán kivette a részét a kiváló szereplésből, 28 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett és bekerült az NB II Nyugati csoportjának válogatottjába is.
 
‘A Kozármislenyben eltöltött sikeres év megnyitotta Feri számára a kaput az NB I felé és az MTK-ba igazolt. A fővárosi alakulatban nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett, a végül 4. helyen zártak az NB I-ben.
 
A következő két évet az ugyancsak NB I-es  PMFC-ben töltötte, ahol tagja volt az utóbbi évek legsikeresebb pécsi csapatának, amikor a Pécs a 7. helyen végzett az első osztályban. (Az ügyvezető ekkor Feleki Attila volt a Pécsnél.)
 
A 2015/2016-os évben az NB II-ben szereplő Mezőkövesdet erősítette, akikkel feljutást ünnepelhetett az első osztályba.
 
A következő évben a Győri ETO-ban szerepelt, ahonnan ismételten az NB I-be igazolt, előbb Balmazújvárosba, majd az őszi félszezonban a Kisvárdába, ahonnan a kevesebb játéklehetőség miatt távozott most.
 
Eddig összességében 66 NB I-es mérkőzésen 7 gólt lőtt, ezen kívül 58 NB II-es meccsen 12-szer talált be az ellenfelek kapujába.
 
Nagyon bízunk benne, hogy sikerül hasonló jó játékkal kirukkolnia és ismételten felhívja magára a figyelmet, hogy a későbbi pályafutása során újból azt mondhassa, hogy jó döntés volt Kozármislenybe szerződnie.
 
2017-ben az új Kozármislenyi Stadion átadásakor az új épület előcsarnokában a korábbi játékosaink gondolataival, visszaemlékezéseivel készült egy nagy tabló, ahol Feri ezeket a sorokat osztotta meg velünk:
 
„Igazából nehéz válaszolnom mondatokban vagy szavakban, mert nehéz összefoglalni, hogy mit is jelent nekem Misleny. Amit ott Kozármislenyben kaptam az MINDEN! Röviden vagy hosszan is el tudom mondani, de a lényege ez marad. Papíron Haladás-nevelés vagyok, gyakorlatilag mislenyi! Abban az évben valószínűleg csoda történt! Bebizonyítottuk azt a tényt, ami nekem a legfontosabb, hogy nem hagytuk, hogy mások határozzák meg a határainkat vagy éppen azt, hogy mire vagyunk képesek. Ehhez sok minden kellett, gondolok itt a családra, amit kaptam ott a közegtől, ami egyedülálló, értem ez alatt, hogy pozitív emberek vettek körül minket a pályán és pályán kívül egyaránt, ami nemhogy ritka, hanem mondom még egyszer: EGY VAN BELŐLE! Köszönettel tartozom, mivel nem akart megváltoztatni senki, a pályán önmagam lehettem és megismerhettem ez által saját magamat, vagyis felnőttem Mislenyben!”
 
Nagy szeretettel köszöntünk ismételten Kozármislenyben, Feri! Sok sikert kívánunk Neked!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC