nb1.hu

Koronavírus: visszaléptek és edzőt is váltottak

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A SÁRVÁR BEJELENTÉSE:
 
"Kedves Szurkolóink!
 
Fontos döntést kellett meghoznia mai ülésén a Sárvár FC Elnökségének.
A koronavírus járvány okozta változások sajnos nem kímélték egyesületünket és fő támogatónkat Sárvár Város Önkormányzatát sem.
 
Városunk turizmusa lassan helyrejövő károkat szenvedett az elmúlt hónapokban, ezért megítélésünk szerint nem várható el Sárvártól, hogy az eddigi mértékben támogassa az NB III-as felnőtt csapat versenyeztetését, amely lehetővé tette eddig a nyugodt és tervezhető szakmai munkát.
 
Ezért a Sárvár FC Elnöksége egyhangúlag az a döntést hozta, hogy a bár a felnőtt együttes ebben a csonka szezonban megőrizte az NB III-as szereplés jogát, felelősen mégsem vállalható a jelen bizonytalan gazdasági körülmények között a magasabb osztályban való játékunk.
 
Ezért felnőtt csapatunk a 2020/2021-es szezonban a Vas megyei I. osztály küzdelmeibe nevez majd, amennyiben a járványhelyzet erre lehetőséget ad. Utánpótlás csapataink kivétel nélkül maradnak a magasabb osztályú bajnokságokban.
 
Az Elnökség azt a célt tűzte ki a klub számára, hogy sárvári edzővel és helyi kötődésű játékosokkal kezdje meg a felnőtt csapat újjáépítését, tovább erősítve azt a szakmai munkát, amely az utánpótlásban már látható eredményeket hozott, elég ha csak az U17-es csapat NB III-as bajnokságban idén elért második helyezésére gondolunk.
 
Hálásan köszönjük Bojan Lazic mester elmúlt másfél évben végzett munkáját, amely során sikeresen teljesítette csapatunk a céljait és két alkalommal is bennmaradt a harmadosztályban. Őszintén sajnáljuk, hogy a kialakult járványhelyzet miatt el kellett köszönnünk egymással Bojannal és a közösen megálmodott céljainkat nem együtt tudjuk majd elérni, további edzői karrierjéhez szívből kívánunk sok sikert.
 
A felnőtt csapat irányítását a sárvári Kovács Balázs, a Rum KSC korábbi edzője veszi át, akinek az lesz a feladata, hogy helyi játékosokra és az egyesület utánpótlására építve versenyképes csapatot hozzon létre.
 
Jelen körülmények között az az egyesület reális célja, hogy három éven belül újra NB III-es csapata lehessen a városnak, amelynek gerincét helyi vagy sárvári nevelésű játékosok alkothatják. Ehhez energiáink jelentős részét az utánpótlás nevelésbe és a sporttelep további fejlesztésébe fogjuk fektetni.
 
HAJRÁ SÁRVÁR!"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC