nb1.hu

Kisvárda: az NB I-es csapat kiszolgálása

Mi a prioritás?

A Kisvárda második csapata huszonegy mérkőzés során harmincegy pontot szerzett az NB III Keleti csoportjában, ennek köszönhetően a kilencedik helyen zárt 2020-ban. Érdekesség, hogy az egylet a legutóbbi idényben még a megye I-ben állt rajthoz. A gárda edzőt is váltott az ősszel: novembertől már Kocsis János készítette fel a kisvárdaiakat. A szakember a szon.hu-nak értékelte az előző heteket.
 
"Fiataljainknak az osztályváltás nagy lépés volt, amelyen meg lehetett őket mérni, de a klubnak is újdonság volt, hogy elindítottuk második számú csapatunkat. Prioritás volt, hogy minél több fiatalnak megadjuk a lehetőséget, de már a felkészülés is mutatta, hogy 16–18 éves játékosokkal nem lehet sikeresen megvívni a bajnoki mérkőzéseket. Hiába tehetségesek, szüksége volt a csapatnak idősebb, rutinosabb játékosokra is. Nagyon fontos az is, hogy az élvonalbeli alakulatunkkal együttműködve kiszolgáljuk annak érdekeit. Akik sérülés, eltiltás miatt kimaradtak az NB I.-es keretből, azok nálunk pályára léphettek, újra formába lendülhettek. Ez a fiatalokra is jó hatással volt, mert rutinos első osztályú játékostól tanulhattak a pályán" – nyilatkozta Kocsis János.
 
A Kisvárda egyébként egy kilenc mérkőzésből álló veretlenségi szériát is produkált a bajnokság első felében. Az évzáró nem sikerült valami jól, mivel a Gyöngyöstől hazai pályán kaptak ki, és ez a vereség nagyon bosszantotta a trénert. Kocsis egyébként az 5-8. pozíció valamelyikére várja együttesét a bajnokság végén.
 
A Kisvárda majd január 11-én kezdi meg a felkészülést.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC