nb1.hu

Kisalföldi reakciók a bajnokság lezárására

3 edző, 3 vélemény.

Az MLSZ hétfői döntésének az értelmében, az NB I és a Magya Kupa kivételével minden sorozatot lezártak Magyarországon. A kisalfold.hu három edzőt szólaltatott meg a döntéssel kapcsolatban.
 
Az NB III újoncaként remek szezont futott a Lipót Pékség, a harmadik helyen zárt a Nyugati csoportban. Varga Péter így nyilatkozott:
 
„Úgy gondolom, a döntés jogosságát nem szabad megkérdőjelezni, mert jelen helyzetben nincs jó döntés. Titkon reméltem, hogy befejezzük a bajnokságot, hiszen érmes reményeink voltak és három pontra voltunk az elsőtől, így kíváncsi lettem volna a végeredményre, de el kell fogadni a helyzetet. Eddig tizennégyen írtak alá a folytatásra, a csapat gerince biztosan együtt marad, de május végénél előbb nem tervezzük a kisebb csoportokra szűkített edzések elindítását sem.”
 
A Ménfőcsanak a negyedik helyet tudta megcsípni, Rozmán László ezt mondta el:
 
„A lehető legjobb döntés született, ugyanis a harmadosztályban nincsenek meg a biztonságos folytatás feltételei, ráadásul a nagy terhelés miatt sérülésveszélyes is lett volna a játékosoknak szerda-szombat ritmusban játszani. Sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon, de készültünk rá. Kilenchetes felkészülés után két mérkőzést játszottunk, így nehéz bármit mondani. Egyelőre nem szeretnénk leállni, kiscsoportos edzésekkel folytatnánk a nyári szünetig.”
 
A nyolcadikként záró Mosonmagyaróvár trénere, Varga László előrébb várta a csapatát:
 
„Számoltam ezzel az eshetőséggel, de nem foglalnék állást, hogy jó döntés született-e. Felelős döntés született, amit tiszteletben tartunk, hiszen az egészséget helyezték előtérbe. Az NB III-as csapatok játékosai jórészt amatőrök, így nem biztos, hogy elbírták volna a sorozatterhelést. Persze jobban örültem volna, ha folytathatjuk, mert a hosszú és kemény alapozás után így nem tudjuk leszűrni a tanulságokat. Ez a munkám miatt nekem is fontos visszajelzés lett volna. A klub elnökével, Drescher Ottóval megegyeztünk, hogy jövőre is én irányíthatom a csapatot.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC