nb1.hu

Két-két játékossal erősített a Kazincbarcika és a Nagykanizsa

Fiatal támadó érkezett Mosonmagyaróvárra.

KAZINCBARCIKA
 
Nagy János Patrik az Újpestnél nevelkedett, ahol a korosztályos csapatok után először tizenhét évesen az NB2-ben, majd egy évvel később az NB1-ben is több alkalommal lépett pályára a liláknál. A huszonnyolc éves játékos az újpesti éveket követően az SZTK-Erima, majd a Siófok csapatainál is megfordult. A támadó két a Balaton parti csapatnál eltöltött évet követően igazolt a Kaposvári Rákóczi FC alakulatához. Nagy János a Kaposvár színeiben ünnephetett NB3-as bajnoki címet, majd a következő bajnoki idényben NB1-be való feljutását is. A játékos 4,5 év után igazolt a Rákóczitól Kazincbarcikára, ahol több osztályban szerzett rutinjával nagy segítségünkre lehet a visszajutásért folytatott küzdelemben.
 
Székely Krisztián személyében egy fiatal, technikás szélsőt mutathatunk be. A játékos Szatmárnémetiben töltötte utánpótlás éveit, ezt követően pedig két-két évet játszott a román harmadosztályú Tasnád és Nagybánya csapataiban. A huszonkét éves labdarúgó első magyarországi csapata a Kolorcity Kazincbarcika SC, ahol a csapat céljai mellett egyértelmű egyéni ambíciója, hogy hazánkban is bizonyítani tudjon.
 
NAGYKANIZSA
 
Igazából hétfőtől elkezdte a felkészülési időszakának fő részét az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese. A kanizsaiak az elmúlt szezonban a Nyugati csoport negyedik helyén végeztek, innentől tehát az a szereplés mondhatni kötelez. Holnap Koller Zoltán együttese 18 órától Lendván vendégszerepel.
 
Az FCN ma késő délután hivatalosan bemutatott két új érkező labdarúgót is, akik a múlt évben szintén élmezőnybeli Lipót Pékség SE-től érkeztek a dél-zalai klubhoz. Mint az ismert, Papp Szilárd és Szegleti Gergely távozott a piros-kékektől, ellenben a Kanizsánál még nem tettek le arról természetesen, hogy új igazolásokról számoljanak be idővel.
 
– A futball világában magától értetődő, hogy labdarúgók érkeznek, illetve távoznak, arra ugyanakkor pozitívan tekinthetünk, hogy a múlt szezonbeli keretünk kilencven százalékát sikerült megtartanunk – fogalmazott Lánczos Attila, a nagykanizsaiak ügyvezetője. – Az átigazolási időszakból még van hátra azért, ha úgy adódik, be fogunk számolni érkezőkről.
 
Persze, már így is van mire építkezni, s ezt a szakmai stábnál is igyekeznek nyomatékosítani.
 
– Említették persze, hogy magasra tettük a mércét előző szezonbeli szereplésünkkel, s ezt mi magunk is tudjuk – vette át a szót Koller Zoltán, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. – Ebből kifolyóan azzal is tisztában vagyunk, hogy az előttünk álló pontvadászat még nehezebb lesz. Tavaly a középmezőnyt céloztuk be a csapattal, most azon leszünk, hogy a kanizsai gárda úgymond tartósan élcsapat legyen. Ehhez áll még előttünk egy-két hét, hogy lássuk, mit is határozhatunk meg kitűzött tervnek az elkövetkezendő időszakra. Persze, kimondottan kedvező az a helyzet, hogy a keret nagy része nálunk maradt, de néhány posztra egyértelmű, hogy igazolnunk szükséges.
 
– Ketten tehát a Lipóttól érkeztek, a 29 esztendős Kószás Krisztián, illetve a 21 éves Kovalovszki Máté ráadásul rögtön a dél-zalai legénység erősségei is lehetnek. Előbbi, vagyis Kószás korábban váci, valamint óvári színekben az NB II-ben is pályára léphetett, a dunaújvárosi születésű Kovalovszki pedig néhány – pontosabban három – évvel korábban még az NB I-es Haladás kispadjáig is eljutott, majd Mosonmagyaróváron gyűjtött NB II-es találkozókat is a CV-jébe. Elmondásuk alapján tetszett a nagykanizsai vezetőség által számukra felkínált perspektíva, örömmel jöttek az itteni egyesülethez.
 
S hogy miképpen is történt például a két Győr-Moson-Sopron megyei érkezők becserkészése?
 
– Most már mi is kellő feltérképező potenciállal rendelkezünk, az NB III-as mezőnyből gyakorlatilag minden csapatról, azon belül is a labdarúgókról van videós anyagunk, elemzésünk – vette vissza a szót Koller Zoltán. – Nem titok, ebben nagy szerep jut az egyik edzőkollégámnak a stábban, tehát Horváth Gábornak. A kapusok trenírozása mellett az ő feladata az aktuális ellenfél feltérképezés is, s eközben azért képbe is kerülhetnek más gárdák futballistái, áll tehát rendelkezésre sokakról kellő adat és információ.
 
Szerdán a kanizsaiak Lendvára utaznak, hogy a Nafta 1903 egységével a felkészülési időszaka első találkozóját 18 órától megvívja. Ugyanakkor az előzetes tervek változhatnak, hiszen időközben a ZTE FC is bejelentkezett a szlovéniai városba, s nagyon úgy tűnik, egy mini hármas tornát rendeznek a résztvevőknek. Az eseményt ugyanakkor a szlovéniai járványügyi előírások szerint zárt kapusnak minősítették.
 
(kanizsaujsag.hu)
 
MOSONMAGYARÓVÁR
 
Gólerős, fiatal támadót igazoltunk! A DVTK-ban nevelkedő Boros Gábor az NB I-ben is bemutatkozhatott. A debütálásra 2015. május 23-án került sor a rivális Nyíregyháza otthonában: Boros a 88. percben Grumicsot váltotta, majd két perc múlva megszerezte élete első gólját az élvonalban, ami három pontot ért. Összesen hat alkalommal viselt a miskolci csapat mezét az NB I-ben. Boros kabalának sem volt utolsó, hiszen a DVTK ötször nyert, egyszer pedig döntetlent játszott akkor, amikor ő pályára lépett! Pályafutása során játszott a Kazincbarcika, a Budafok és az Eger együtteseiben is, összesen 157 bajnokin 71 gólt szerzett (NB I 6/1, NB II 45/8, NB III 106/62). Az előző szezonban húzóembere volt az egri csapatnak, ahol 30 találkozón 21 gólig jutott.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC