nb1.hu

Késedi Gábor autodidakta módon tanulta a mérkőzéselemzést

Budapest – Bernd Storck segítője a Pénzügyőrnél edződik hétről-hétre.

Késedi Gábor a magyar válogatott videóelemzőjeként a hazai labdarúgásban úttörő és kultúrateremtő munkát végez, hiszen ő az első szakember, aki betölti ezt a posztot. Sokat elárul munkádról, hogy Dárdai Pál után Bernd Storck is igényt tartott videó elemzései. A Pénzügyőrnél dolgozó szakember a drukkerek honlapjának adott interjút.

 

– Játékosként mely együttesekben, és milyen poszton rúgtad a labdát? Hol folytattál tanulmányokat?

– Több helyen is játszottam, szerettem a SZAC-ban, a Malévban, a III. KER. TVE-ben, és a Gázművekben is játszani. Még jelenleg is játszom az Aszód csapatában. Voltam szélsővédő, szélsőtámadó és belső középpályás is. Jelenleg belsővédő vagyok. Öregen már csak ott férek el a csapatban. Tanulmányaim: SZTE kommunikáció médiainformatika szak és TE középfokú edzői, ezen felül elvegeztem a licenceket, ahol az „A” a legmagasabb képesítésem.

 

– Edzőként mely együtteseknél dolgoztál, és milyen feladatokat láttál el?

– A Goldballnál, majd tíz évet a Vasasnál. Szerencsés vagyok, mert szinte mindegyik korosztállyal dolgoztam.

 

– Miként lettél videó elemző, és hogyan kerültél a magyar válogatott stábjába? Milyen feladatkört ölel át a videó elemzés?

– A pontos megnevezés mérkőzéselemzés. Már a Vasasnál is folytattam mérkőzéselemzéseket a csapataimnál. Autodidakta módon tanultam egy csomó mindent, majd jött egy lehetőség és én elfogadtam a megkeresést. Az összes csapat mellett végzem az elemzéseket. Ellenfél feltérképezés, saját csapat utó és valós idejű elemzése, adatok begyűjtése es feldolgozása. 

 

– A nyolcadik helyen, ötvenszázalékos eredménnyel zártátok az őszi szezont. Mennyire vagy elégedett a csapatod játékával, teljesítményével?

– Elképesztően nehéz volt az őszi szezon. A nyári szünetben tizenkét labdarúgó távozott. Az idő szorításában alig tudtunk játékosokat igazolni a távozók helyére. Az egész félévet kb. tizenhárom játékossal csináltuk végig, ráadásul a kapuban is mezőnyjátékos állt az összes mérkőzésen. A tények tudatában egyértelműen bravúr, hogy ennyi pontot gyűjtöttünk. Több meccsen is erő felett dolgoztak a srácok, de sajnos többször elmaradtak a valós tudásuktól. Ez a fajta kettősség végig jelen volt a teljesítményükben. Mentségükre legyen mondva, hogy szinte alig-alig volt cserelehetőségünk és sokszor sérülten és fél betegen kellett játszaniuk.

 

– Milyen nehézségekkel, problémákkal kellett megküzdenetek, s miként látod a Pénzügyőr SE utánpótlásának helyzetét?

– Az előző válaszomban már kitértem sok mindenre. Egyértelműen szükség van egy központi edzőközpontra, hogy mindenki egy helyen tudjon dolgozni.

 

– Hetente hányszor edzetek, s milyen az edzéslátogatottság?

– Heti három edzésünk van és ahhoz képest, hogy milyen kevesen vagyunk még nem is annyira vészes.

 

– Vannak-e a srácok között olyanok, akikből egyszer NB3-as, vagy netán magasabb szinten játszó labdarúgó lehet?

– Vannak jó alapképességgel rendelkező labdarúgóink, de jósolgatásokba inkább nem bocsátkoznék.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC