nb1.hu

Kemenes elragadtatta magát, eléggé megünnepelte a Kerület a feljutást – videó

Shane Tusup is kellett a sikerhez.

Fölöttébb magabiztosan, 4-1-re győzte le tegnap a III. Kerületi TVE a Vidi második csapatát, ezzel eldőlt az, ami azért nagyjából a bajnokság kezdete óta borítékolható volt, hogy a Kerület feljutott az NB II-be a Nyugati csoportból.
 
Kemenes Szabolcs csapata teljesen jogosan lett első, hiszen infrastruktúrában, szervezettségben, menedzsmentjében, ügyvezetésében és a szakmai munkájában is kimagaslott az NB III teljes mezőnyéből.
 
Szabó Bence ügyvezető kiváló munkát végzett, elsősorban neki köszönhető az is, hogy a Kerületnek olyan sajtóosztálya van, amit egyébként sok élvonalbeli csapat is megirigyelhet. Shane Tusup szerződtetése is kiváló ötletnek bizonyult, hiszen a motivációs tréningjei fizikálisan is nagyon sokat segítettek a csapatnak.
 
 

Feljutott a III. Kerület, majdnem a Kecskemét is – eredmények, tabellák

 

 
Kemenes Szabolcs az egyik legtehetségesebb magyar edző, és arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Kerület szurkolói akkor is ott voltak a sporttelep mellett szurkolni, amikor nem lehetett meccsre járni, tegnap meg telt ház volt a létesítményben. Itt jegyezzük meg, már sokszor gondoltunk arra, hogy magasabb osztályban kicsi lesz a Kerület stadionja.
 
A klub honlapja egyébként azt jelzi, hogy „a III. kerületi TVE (Torna és Vívó Egylet) 1887. január 24-én alakult egy óbudai kisvendéglőben „24 mozgásra, sportolásra vágyó fiatalember” kezdeményezésére, első elnökének pedig dr. Stern József királyi tanácsost választották meg az akkori jelenlévők.
 
Magyarország negyedik legrégebben alapított sportklubja a Nagykanizsai Torna Egylet (NTE-1866), a Magyar Atlétikai Club (MAC-1875) és az Újpesti Torna Egylet (UTE-1885) után”, míg a Wikipedia szerint a harmadik legrégebbi klub, mert a szószedet felsorolásából kimaradt a MAC (a MSC honlapja 1875-öt ír).
 
A Kerület 1930/31-ben megnyerte a Magyar Kupát (az FTC-t győzte le a fináléban 4-1-re). Még egy csúcs köthető az FTC-hez, mert a legmagasabb nézőszám 12.000 fő a Ferencváros ellen 1998. 08. 01-jén. Ebben a bajnokságban szerepelt utoljára az élvonalban a Kerület.
 
A tegnapi győzelem után hatalmas öröm volt Óbudán, a lelátón, az öltözőben és utána az utcán is. Kemenes Szabolcs rövid, velős értékelése örökké emlékezetes marad.
 
Akárcsak a Kerület éve és a feljutás megünneplése.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC