nb1.hu

Kecskemét: üzleti diploma az USA-ból, majdnem bemutatkozás a Fradiban

Baráth, Sallói és Németh barátja igazolt a lilákhoz.

 
Popgeorgiev Pantelisztnek nemcsak a neve, eddigi futballkarrierje sem mindennapos. A görög és bolgár szülők gyermeke Budapesten született, pontosabban Zuglóban nőtt fel, így természetes volt, hogy zuglói srácként a BVSC-ben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival.
 
Ami annyira jól ment a kis Pantelisztnek, hogy 10 éves korában, Telek András a Ferencvároshoz csábította. A tehetséges játékos a teljes utánpótlás pályafutását a zöld-fehéreknél töltötte, és több korosztályban is magyar válogatott lett.
16 éves korában a Fradinál kapott, illetve elfogadott egy hároméves profi szerződést, akkor Dragóner Attila és Duka Béla voltak az edzői, a "nagy" csapatot Détári Lajos irányította.
 
Majd mikor Ricardo Moniz vette át a felnőtt keretet, a fiatal játékos a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést. Közel is volt, hogy bemutatkozzon az élvonalban, de végül ez nem jött össze a támadónak, aki rendre a Fradi II-ben játszott, és miután lejárt a szerződése, elváltak a Ferencváros és Panteliszt útjai.
 
Ekkor azonban jött a nagy kaland lehetősége: attól az Urbányi Istvántól kapott egy megkeresést, aki már régóta Kansasban edzősködött.
 
Nem volt olyan egyszerű a tengerentúlra igazolnia a fiatal futballistának, hiszen Urbányi az egyetemi csapataban számított Pantelisztre, így a játékosnak fél évre az NB III-as REAC-hoz "kellett" szerződnie, ugyanis Amerikában volt egy olyan szabály, hogy profi csapatból nem lehetett rögtön kiigazolni.
 
Így töltött el végül, egy rövid időt Dzurják József keze alatt, aztán igazolt ki Kansasbe az egyetemi bajnokságba. Tehát, reggel edzett, majd következett a tanulás, este meg újfent gyakorlások.
 
A hamarosan 25. életévét betöltő Panteliszt így mesélt klubja honlapjának
 
"Az egyetemi bajnokság régiókra van felosztva, nagyjából 200 csapat szerepel a bajnokságban. Minden régiót úgy 10-12 csapat alkot, a bajnokságot szűk 4 hónapba sűrítik be, így sokszor heti 2-3 meccsünk is volt. Olyan távolságok is vannak, amiket repülővel kell megtenni, úgyhogy kimerítő tud lenni egy szezon. A bajnokságot főleg fizikális jellegűnek mondanám. Minden januárban tartják a draftot, a játékosok ilyenkor kerülnek be aztán az edzőtáborokba a klubokhoz."
 
Természetesen tartotta a kapcsolatot, sőt sokszor találkozott a Kansasban megforduló magyar játékosokkal, Sallói Dániellel, Baráth Botonddal és Németh Krisztiánnal: 
 
"Már amikor kikerültem, szinte azonnal találkoztunk is minden nap, sokszor összegyűlt kint minden magyar, aki kint volt. Urbányi István rögtön összehozott minket, nagyon jól kijöttem a többiekkel az évek során."
 
A csatár most már az NB III Közép-csoportjának 11. helyén álló Kecskemét sikeréért fog harcolni. Tétmeccsen márciusban mutatkozhat be a kecskeméti szurkolóknak Popgeorgiev
 
Pantelisztnek, csapata az első fordulóban Monorra látogat. A kecskeméti egylet 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 8 vereséggel zárta az őszt. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC