nb1.hu

Kecskemét: túl a műtéten a friss igazolás

Hosszú kihagyás vár az NB I-et is megjárt játékosra.

 
Egy sérülés sosem jön jókor, de sajnos a sport és futball velejárója.
 
Az NB III Közép-csoportjában szereplő Kecskemét játékosa, Puskás Zoltán ugyanakkor különösen balszerencsésnek érezheti magát, hiszen társai a hosszú 8 hetes téli felkészülés után végre a hétvégi, tavaszi szezonnyitó bajnokira készülnek, míg Puskás a Makó elleni felkészülési meccsen olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kedden meg kellett operálni.
 
Ráadásul a játékos télen igazolt a Kecskeméthez, így visszatérése egykori klubjához, egyelőre nem alakult szerencsésen, és jó pár hónapba beletelik míg újra magára öltheti a KTE lila mezét, ugyanis a támadó keresztszalag-szakadást szenvedett, ami körülbelül 8-10 hónapos kihagyást jelent a csatár számára.
 
Az operációra Siófokon került sor, a híres térdspecialistája, Dr. Majzik Ernő végezte el a peches játékoson a beavatkozást, ami komplikáció nélkül zajlott le.
 
A télen a Tiszakécskétől érkezett támadó egyelőre a kórházban lábadozik, ha minden jól halad, pénteken engedhetik haza Puskást.
 
„Nagyjából kétórás műtéten vagyok túl, az orvosi vélemény szerint minden rendben ment. Őszinte leszek, azt a fájdalmat még az ellenségeimnek sem kívánom, amit a műtét után felébredve éreztem. A csöveket csütörtökön veszik ki, utána térdgéppel jöhetnek majd az első hajlítások, ha minden rendben megy, akkor pénteken haza is mehetek. Otthon hajlítgatnom kell a térdemet, szigorú fekvés mellett, aztán 10 nap múlva jöhet a varratszedés. Még 2-3 hét mankózás is vár rám ezt követően, ha ezeket eldobhatom, akkor kezdődhet a gyógytorna. Bizakodó vagyok, remélem minden simán fog menni" – mondta klubja honlapjának Puskás Zoltán a műtét után. 
 
 

Megoldást találtak az elmaradt főpróbára a kecskemétiek

A csibészséget hiányolja az edző. A NB III Közép-csoportjában szereplő Kecskemét a március 8-án kezdődő tavaszi szezon főpróbajaként, a szintén harmadosztályú, a Keleti-csoportot vezető Füzesgyarmat ellen zárta volna a felkészülési mérkőzéseinek sorát. Az edzőmeccs végül elmaradt, így Gombos Zsolt tanítványai 8 edzőmérkőzésből 7 győzelemmel zárták a felkészülést, csak az NB II-es Tiszakécskétől szenvedtek vereséget a lila-fehérek.

 
A 26 esztendős támadó először Szegváron volt igazolt utánpótlás játékos, onnan a Tisza Volánhoz, a Szenteshez, majd a Honvédhoz vezetett az útja. Kecskemétre 2009 nyarán igazolt Puskás, és az utánpótlásban igen jó teljesítményt nyújtott. A 2011/2012-es szezonban 15 gólt rúgott a kiemelt U19-es bajnokságban, gólerős játékának köszönhetően előbb az NB III.-as együttesben léphetett pályára, majd az NB I.-es kerethez is felkerült, egy Pápa elleni bajnokin be is mutatkozhatott az élvonalban.
 
Ezt követően Kozármislenyben, Cegléden és Ausztriában futballozott, majd 2016 nyarán Hódmezővásárhelyre igazolt, ahol fél szezon alatt rögtön 6 góllal segítette csapatát. Ezt követően 2017 januárjában Tiszakécskére került, ahol az NB III.-as bajnoki címhez segítette csapatát, a feljutáshoz 15 góllal járult hozzá. A másodosztályban 38 bajnokin 8 gólt és 3 gólpasszt jegyzett másfél szezon alatt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC