nb1.hu

Kecskemét: bejelentés az NB III-as csapat keretéről is

Ismert a nyári felkészülés programja.

 
A kecskeméti vezetőség arról döntött, hogy a frissen feljutó NB I-es csapat mellett, az NB III -ban is indítanak egy csapatot. 
 
– Mindent mérlegre tettünk, végül úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk kihagyni ezt a lehetőséget. A tartalékcsapatot egy átmenetnek szánjuk az utánpótlás és a felnőtt futball között, ami egy jó fejlődési lehetőség a saját nevelésű játékosok számára – mondta a klub hivatalos oldalának Szabó Tibor, a KTE LA szakmai igazgatója és egyben a csapat vezetőedzője. 
 
A harmadosztályban főként a fiatalokra építik az együttest.
 
– A keret alapvetően a 2003-as korosztályra épül majd, kiegészülve az U19-es játékosokkal, főleg a 2004-esekkel. Több olyan korábbi akadémistát is vissza fogunk igazolni, akik korábban itt nevelkedtek, de közben máshová igazoltak, ők is mind fiatalok. A keretünk önálló lesz, de biztosan folyamatos mozgásban lesz, hiszen lehetnek visszajátszók az NB I-es csapatból, illetve ifisták is válthatják egymást. Önálló, de rugalmas keretünk lesz, ehhez a játékosoknak is alkalmazkodnia kell majd, hiszen a hétvégi összeállítást meghatározhatja az, hogy milyen poszton kapunk például visszajátszókat – mesélte a szakember. 
 
Az MLSZ szabályzata szerint visszajátszók is lehetnek az NB I-es csapattól. 
 
– A visszajátszókról minden esetben Szabó István és a szakmai stáb fog dönteni az adott forduló előtt. Nem rossz lehetőség ez nekik sem, hiszen játékba tudnak hozni egy-egy játékost, egy sérülés után is el lehet kezdeni a meccsterhelést a visszatérőknél –  nyilatkozta Szabó. 
 
A célokat már most kitűzték a fiataloknak. 
 
– Nagy valószínűséggel a közép csoportba fogunk kerülni, ami a legerősebb az NB III-ban. A célunk az, hogy minél több rutint és tapasztalatot gyűjtsenek a játékosok, amiket később akár az NB I-ben is kamatoztathatnak reményeink szerint. Fontos azonban, hogy bennmaradjunk – vázolta fel a célokat a Szabó Tibor. Majd hozzátette: – az a legfontosabb, hogy folyamatosan gyűjtsék a felnőtt rutint a játékosok, és mutassák meg a fiatalok, hogy mi van bennük. Hatalmas motivációnak kell dolgoznia mindenkiben, hiszen egy NB I-es csapat mellett dolgozhatunk nap mint nap. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll, csak a játékosokon múlik, hogy be is lépnek-e rajta.
 
Már a nyári felkészülés programja és a szakmai stáb összetétele is ismert. 
 
– Június 27-én kezdünk, és rögtön hét edzés lesz az első héten. Július 9-én, Móron lépünk pályára először, majd 12-én a Cegléd, 16-án a Kiskunfélegyháza, 24-én a Jászberény ellen játszunk. A bajnokság július 31-én startol el. A szakmai stábot az akadémia adja gyakorlatilag, hiszen a segítőm Dócs Dániel lesz, aki az utánpótlás mellett dolgozik majd a csapat mellett. A kapusedző Nagy Zsolt lesz, aki hosszú idő után tér vissza a KTE-hez, az U19-es és U17-es kapusokkal is ő dolgozik majd. Szintén az akadémiáról érkezik a masszőrünk, Prikidánovics Márk. Emellett az NB I-es klub adta lehetőségek is segítségünkre lesznek – mondta a vezetőedző. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC