nb1.hu

Kecskemét: bajnok játékos tért haza

Hivatalos bejelentés.

 

A KECSKEMÉT NB3.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

 

"A mai napon megkezdi a felkészülést a KTE HUFBAU NBIII-as csapata. A keretnek egy érkezője is van már: Koszó Balázs személyében egy saját nevelésű, NBII-es bajnok és kupagyőztes játékos tér haza.

 

A kecskeméti születésű védő a KTE színeiben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, tehetségét aztán az FTC is kiszúrta, így igen korán elcsábították a fővárosba. 2007-ben visszatért az akkor 19 esztendős védő Kecskemétre, és rögtön alapembere lett az NBII-es bajnok együttesnek, 26 meccsen 2 gólt szerzett. A feljutás után egészen 2014 februárjáig futballozott Kecskeméten – egy-egy rövid kölcsönjáték szakította ezt meg Bőcsön, illetve Szigetszentmiklóson – összesen 53 élvonalbeli meccsen viselte a lila-fehér szerelést, illetve tagja volt a 2011-ben Magyar Kupát nyerő csapatnak is.

 

Kecskemétről Békéscsabára vezetett az útja, ahol újabb NBII-es feljutást ünnepelhetett, ezt követően előbb fél szezont Dunaújvárosban töltött kölcsönben, majd visszatért Békéscsabára. A 2016/2017-es szezonban Mosonmagyaróváron, majd 2017-2019-ig Győrben futballozott a másodosztályban, mindkét klubnál alapembernek számított. Győrben súlyos koponya sérülést szenvedett, ebből felépülve Szegedre igazolt, ahol előbb egy térdsérülés, majd a koronavírus miatti leállás miatt sem tudott pályára lépni tétmérkőzésen a mögöttünk hagyott szezonban. A védelem mindkét oldalán, illetve közepén is otthonosan mozgó, 32 esztendős játékos ősszel a BKV Előre színeiben lendült újra játékba az NBIII. nyugati csoportjában, ahol 14 mérkőzésen volt a keződcsapat tagja. 

 

Koszó Balázs pályafutása során eddig 59 NBI-es, illetve 176 NBII-es mérkőzésen lépett pályára. Hazatérő játékosunk célja egyértelmű: szeretne NBIII-as bajnoki címet is nyerni a KTE HUFBAU-val, illetve a klubbal együtt visszatérni a másodosztályba.

 

„Előjöttek a régi szép emlékek, mert azért volt jó pár. Rengeteg kép és fotó van kirakva az épületben, akár a 2008-as feljutásról, akár a kupagyőzelemről, illetve különböző meccsekről, néhányról én is visszaköszönök. Sok idő eltelt, de ismerem a keretet, tetszik a koncepció annak kapcsán, amit a klub el szeretne érni, egyezik az én céljaimmal is. Szeretnék újra NBII-ben játszani, remélhetőleg ezt fél év múlva szülővárosom csapatában tehetem meg. Erre nagy esélyünk van, bízom benne, hogy össze is fog jönni” – mondta Koszó Balázs, akivel hamarosan hosszabb interjút is közlünk."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC