nb1.hu

Juhász Roland a szakmai stábban: értékelt a vezetőedző

Nyáron kinevezett szakember értékelt.

A 11. helyen telel a Vidi II a Nyugati csoportban, az őszt 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 9 vereséggel zárta a csapat. Toldi Gábor vezetőedző, így értékelt a klub honlapjának:
 
,,Nyár óta vagyok a csapat vezetőedzője, de egyáltalán nem volt ismeretlen számomra ez a közeg, hiszen 3 éve kezdtem el a Vidi II stábjában dolgozni, 2020 nyaráig pályaedző voltam. Minden évben nagy játékosmozgás jellemzi a Vidi II-t, nem volt ez másképp a mostani szezon előtt sem, alapvetően egy teljesen új csapatot kellett építenünk. Nagyon sok fiatal került fel az utánpótlásunkból, gyakorlatilag a keretünk nagy része ifjúsági korú játékosokból áll. Az őszi szezont három részre osztanám. Nyilván az első időszak a tanulásé, a játékosok többsége első ízben szerepelt felnőtt bajnokságban, kellett egy kis idő, hogy ehhez alkalmazkodni tudjanak, felvegyék a ritmust. Ez látszik is az első hetek eredményein, a 7. forduló után 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel még a kieső zónában álltunk. A második időszakban a játékosok ráéreztek arra, hogy mi az, amiben eredményesek tudunk lenni, mi az, amiben előre tudunk lépni, akár egyénileg, akár csapatszinten. Nem csak az edzésmunkában és a mérkőzéseken mutatott teljesítményben látszódott mindez, hanem az eredményekben is. A hétmeccses veretlenségi sorozatunk a 8-15. forduló között önmagáért beszél. Olyan csapatokat sikerült legyőznünk, gondolok itt a Mosonmagyaróvárra vagy a Nagykanizsára, akik jelenleg is az élmezőnyben találhatóak. Az edző és a játékosok számára is az a legnagyobb visszaigazolás, ha a jó játék eredményességgel párosul. Ebben az időszakban igazi karakterek kezdtek kinőni a csapaton belül. Több labdarúgónkra is felfigyelt az NB I-es szakmai stáb, ezek a fiatal játékosok amellett, hogy együtt edzhettek az NB I-es kerettel, Magyar Kupa-meccseken pályára is léphettek. Teljesítményükkel többen is rászolgáltak arra, hogy idény közben profi szerződést kapjanak a klubtól. A második csapat egyik legfontosabb feladata az, hogy az utánpótlásból átvezessük a játékosokat a felnőtt futballba, úgy érzem, nem vallottunk ősszel szégyent ezen a téren sem. Tudjuk, hogy hosszú az út, és ezek a részsikerek csupán egy állomást jelentenek a játékosok karrierjében. Nagyon sokat kell még dolgozniuk és fejlődniük ahhoz, hogy kész futballisták legyenek, de meglátásom szerint a srácok tisztában vannak ezzel és vevők a munkára."
 
Ősszel csatlakozott a szakmai stábhoz Juhász Roland is, róla így nyilatkozott Toldi:
 
,,Szerencsére Juhász Rolandot egyetlen játékosnak sem kellett külön bemutatni akkor, amikor csatlakozott hozzánk. Az ő személyisége garancia a sikerre. Jelenléte egyértelműen pozitív hatást váltott ki a csapaton belül. A srácok testközelből tapasztalhatják meg nap mint nap azt, hogy Roli miért is juthatott el arra a szintre, amire csak kevés magyar játékos volt képes az elmúlt évtizedekben. Csak úgy lehet valaki kiemelkedő sportoló, ha az a fajta győzni akarás jellemzi, ami őt jellemezte játékosként és szerencsére ugyanez érződik rajta most edzőként is. Ráadásul volt olyan időszak, amikor a vírus miatt Rolinak gyakorlatilag egyedül kellett edzéseket tartania, rendkívül profin oldotta meg ezt a nem mindennapi helyzetet is. Vele sokat erősödött a Vidi II, örülök, hogy együtt dolgozhatunk."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC