nb1.hu

Jászberény: újabb távozók

A fiatalítás lesz Német Gyula feladata.


Az NB III keleti csoportjában szereplő Jászberénynél, részben az anyagi kondíciók változása, részben a szakmai szempontok alapján, fiatalításba kezdtek.

A jászsági klub elnöke, dr. Gottdiener Lajos, a megváltozott körülményekről és a csapata előtt álló feladatokról beszélt klubja honlapjának:

"Elsődlegesen szeretném elmondani, csak azzal a játékossal tudunk együtt dolgozni, aki itt, Jászberényben szeretne futballozni.  Aki máshol akar játszani, aki menni szeretne, azzal nem tudunk, pontosabban nem is akarunk mit kezdeni. Ugyanakkor folytatni akarjuk a nyáron elkezdett fiatalítást, s mivel jelenleg mások az anyagi lehetőségeink, mint korábban, hagytuk felgyorsulni a keret átalakulását. A távozók névsorát böngészve látható, elsősorban azok igazoltak el, akik nem Jászberényben laknak, így az útiköltségen is tudunk spórolni."

A nyáron Egerből érkezett támadó, Gresó Mátyás visszatért a Heves megyei alakulathoz, és a Kaposvárról szerződtetett Lakatos Gergő is távozott a klubtól.

"Király Olivér pedig szeretne magasabb osztályban, illetve olyan klubban játszani, mely az NB II-be pályázik. Úgy gondolom, nem lesz már több távozónk a télen, a folytatásban már csak érkezőkről szeretnénk beszámolni" – magyarázta az elnök.

Az érkezők kilétéről az elkövetkező hetek adnak majd választ, több próbázó is érkezik az NB III hatodik helyezettjéhez.

Nem vár könnyű szezon tehát Német Gyula vezetőedzőre, akinek a fiatalokból kell egy ütőképes csapatot gyúrnia, hogy a Berény megtartsa stabil helyét a középmezőnyben.

Hogy ez mennyire sikerül, a DVTK II elleni idegenbeli szezonnyitón, március 8-án derülhet ki.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC