nb1.hu

Horvát csapatot vert a Misleny, román gárdától kapott ki a Füzesgyarmat

Lassan több lesz a sérült, mint az egészséges játékos Jászberényben.


Gőzerővel készülnek az NB III csapatai a március 8-án kezdődő tavaszi szezonra, a klubok sorra játsszák az edzőmeccseket.
 
 
Füzesgyarmati SK–Nagyváradi AC
Az NB III Keleti-csoportjának éllovasa, a Füzesgyarmati SK edzőpartnerének a román, Bihar-megyei I. osztályt 10 pont előnnyel vezető nagy múltú Nagyváradi AC-t választotta.
 
A piros-fehérek az első félidőben több szép támadást is vezettek, de egy-egy kontrából, illetve pontrúgásból a vendégek is veszélyezesek voltak.
 
A nagyobb lehetőségeket a Keleti-csoport elsője alakította ki, de csak egy meg nem adott találatig jutottak Csillag László tanítványai.
 
A második félidőben, a gyarmati cserék után átvette az irányítást a vendég csapat, jobban is játszott és végül a gyors váradi fiatalok négy gólt is berámoltak Fejes Jánoséknak.
 
Füzesgyarmati SK–Nagyváradi AC 0–4 (0–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Takács T.
 
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Achim S., Vincze Á., Raducu, Benkő-Bíró, Pataki – Székely, Achim Á., Máriusz, Kovács D. – Cigan. Játszott még: Kis Sz., Katona Gy., Fejes. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
 
Nagyvárad: Ghete – Copil, Stan, Panti, Iova, Has, Letan, Iacob, Lezeu, Ciocan, Dobrescu. Játszott még: Debre, Blagea, Ardezian, Man, Roman, Cherman, Balog. Edző: Farkas Florin.
 
Gólszerző: Ciocan (55.), Iacob (58.), Lezeu (66., 70.).
 
Boros Tibor (Füzesgyarmat):
 
"Az első félidőben csak egy-egy apróság hiányzott ahhoz, hogy ideálisnak mondhassam a játékunkat. Ezen szerettünk volna finomítani a második félidőre, de a próbálkozásunk nem működött. Hamarjában szétesett a játékunk, amit a bekapott gólok után már nem tudtuk visszájára fordítani."
 
HR-Rent Kozármisleny – NK Borac (horvát)
 
A horvát 4. osztályban szereplő ellenféllel csapott össze a Közép-csoport hatodikja.
 
A Kozármisleny végig nagy fölényben játszott, a vendég gárda szinte csak védekezett, így a Misleny gyakorolhatta a betömörülő védelem elleni játékot, amit háromszor tudott feltörni.
 
Az első félidőben Babinszky egy lecsorgó labdát lőtt közelről a hálóba és szerzett vezetést a kék-fehéreknek, de a helyzetek ellenére több gól már nem esett az első 45 percben, 1-0-lal vonultak a felek a jól megérdemelt pihenőre.
 
A második játékrészben Kocsis a 16-os sarkáról elvégzett szabadrúgást tekert kapura, a labda megpattant egy vendég játékoson, becsapva ezzel a horvátok kapusát.
 
A mérkőzés végén Füredi állította be a 3-0-ás végeredményt.
 
Pókos Csabáék következő felkészülési ellenfele egyben bajnoki főpróba is lesz, március 1-én a Várdaróc FC (NK Vardarac) ellen lépnek pályára a Kozármislenyi Stadionban Ipacs Péterék.
 
HR-Rent Kozármisleny – NK Borac (horvát) 3-0 (1-0)
Kozármisleny, 100 néző
 
HR-Rent Kozármisleny: Ipacs (Somogyi) – Nagy Á., Füredi, Berdó – Ulakity (Kiss K.), Kozics (Horvát), Fenyvesi (Rácz), Márkvárt (Csernik), Turi (Kocsis) – Gere, Babinszky (Tóth M.)
Vezetőedző: Pókos Csaba
 
Gólszerzők: Babinszky, Kocsis, Füredi.
 
Bicskei TC-Szekszárdi UFC 
 
A kellemes szombati, tavaszias időjárást a Bicske is kihasználta, és a Közép-csoport 12. helyén álló Szekszárdi UFC érkezett felkészülési mérkőzésre a Kerecsendi Kiss Márton utcába. A lendületes, jó iramú találkozón fél tucat gól született.
 
A mérkőzés első találata a 24. percben esett, ekkor a Nyugati-csoport tizedikje szerzett vezetést: Erdős lapos beadását Pölöskei 8 méterről, Szűcs kapust megelőzve perdítette a jobb alsó sarokba (1-0). Sokat nem kellett várni a szekszárdi válaszra, három minutummal később jött az egyenlítés. A kaputól 17 méterre megítélt szabadrúgásból Fejős egalizált (1-1).
 
A gólpárbajt folytatva, a 29. percben Török beadását a igen agilisan játszó Pölöskei 10 méterről, Szűcs lába között küldte a hálóba, megdupázva ezzel saját, illetve csapata góljait (2-1). Újra vezetett a Bicske, és 2-1-es állással vonultak pihenőre a felek.
 
Természetesen a második játékrész is góllal kezdődött, mégpedig egy öngóllal: az 52. percben a szekszárdi Szűcs gurította ki a labdát hátvédtársának, Dudásnak, aki gondolkodás nélkül visszapasszolta a kapu felé a labdát, azonban a vendégek hálóőrét meglepte a mozdulat és tehetetlenül nézte a kapuba tartó labdát (3-1).
 
A 65. percben eldőlt a mérkőzés, Varga lapos beadását Erdős 15 méterről középről lőtte a kapu jobb alsó sarkába (4-1). A 67. percben szépített a vendég sárga-fekete együttes, Péter 8 méterről, éles szögből helyezett a jobb alsó sarokba (4-2).
 
A hátralévő időben az eredmény nem változott, így Dragan Vukmir együttese megérdemelten szerzett újabb Közép-csoportbeli skalpot. A bajnoki főpróbára jövő szombaton 11.00 órától kerül sor, a Bicske szintén egy Közép-csoportban szereplő együttessel, THSE Szabadkikötő csapata ellen mérkőzik majd meg.
 
Bicskei TC-Szekszárdi UFC 4-2 (2-1)
Bicskei TC:  Füstös – Erdős, Nagy, Sötét, Lapos – Sárközi, Dencinger – Fröhlich, Varga, Török – Pölöskei összetételben kezdett, míg csereként Zelizi (46.p.), Molnár (46.p.), Madarász (46.p.), Farkas (66.p.), Valentics (66.p.), Móri (66.p.), Peinlich (74.p.) és Tornyai (74.p.).
 
 
Taksony-Jászberényi FC 
 
Taksony: Ivancsics – Szal.ai, Hesz, Gubacsi, Horváth  B., Gálfi, Szilágyi, Tóth M., Szabó B., Patály, Nagy Z. Edző: Gálhidi György.
A II. félidőben pályára lépett: Fürjes, Wágner, Pesti, Lakatos B.
 
JFC: Csutorka – Micskó, Papp P., Szabó T., László (Kovács B.) – Süttő (Kurunczi) – Szemere, Szöllősi, Kurunczi (Kónya), Nagy Sz. – Pálinkás. Edző: Német Gyula.
 
A Jászberény felkészülését már eddig is hihetetel sérüléshullám nehezítette, Német Gyula helyzetét tovább nehezítette, hogy a Taksony elleni tesztmeccs előtt, a bemelegítésnél megsérült Palcsó Martin, és nem is tudta vállalni a játékot.
 
Mindez azt jelentette, hogy a jászsági csapatnál már nyolcan is a maródiak táborát gyarapítják, így csupán két mezőnyjátékos csere állt a berényi szakmai stáb rendelkezésére.
 
Az első félidőben csak a vendégek kapusán, Csutorka Márkon múlott, hogy mindössze egyszer zördült meg a háló. A fiatal kapus bravúrt-bravúrra halmozott, és nagy mértékben neki köszönhető, hogy az első játékrészben nem került nagyobb hátrányba a kék-fehér alakulat.
 
A térfélcserét követően, Szöllősi Ferenc bombájával szemben már Csurotka is tehetetlen volt, majd Gálhidi György együttes még két találatot is szerzett, lelépve ezzel a Berényt, aki az utolsó percekre Süttő Attilát is elveszített sérülés miatt.
 
A gólok története:
 
14. perc: A 15 éves Kurunczi veszítette el a labdát, Szabó Balázs rávezette Csutorkára, majd úgy lőtt a jobb sarokba, hogy az kapusunkról pattant a hálóba, 1-0.
46. perc: Papp nagyot hibázva, "luftot" rúgott, Szabó Balázs bevezette a tizenhatoson belülre  a megszerzett labdát, és 10 méterről a kapu közepébe helyezett, 2-0.
60. perc: Az előre törő Pappot buktatták a hazai védők. A megítélt szabadrúgást Szöllősi 20 méterről úgy lőtte a bal felső sarokba, hogy a labda a kapufáról vágódott a léc alá, 2-1.
86. perc: Szabó Tamás buktatta Nagyot a büntetőterületen belül, a tizenegyest Szilágyi a jobb alsó sarokba bombázta, 3-1.
90. perc: A jobb oldali alapvonalról beemelt labdát Lakatos Béla 6 méterről a bal sarokba bólintotta, 4-1.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC