nb1.hu

Honvéd-Vác: fontos dolgot kell megtanulni – reakció

Sok volt a hiba a fordulópontoknál.

A HONVÉD BESZÁMOLÓJA:
 
,,A Vác ellen nyert hazai pályán Simon Miklós együttese
 
A múlt heti idegenben szerzett bravúros siker (a tabellán az előkelő harmadik helyen állt akkor a Makó) kellő önbizalmat adhatott második csapatunknak a Vác elleni mérkőzésre.
 
Ennek fényében két oldalról elvégzett szabadrúgásból veszélyeztettünk. Előbb Thierry Gale a kaput vette célba, azt a próbálkozást még Halasi kiütötte, azonban a 11. percben már beadással operált barbadosi játékosunk, a hosszúra ívelte labdát, amit ellenfél védője középre fejelt, majd a vendégek kapusa Bardea elé paskolta, hátvédünk pedig ott folytatta ahol legutóbb abbahagyta (ő szerezte a Makó elleni mérkőzés egyetlen találatát) és vezetéshez juttatta a kispestieket.
 
Ezt követően Gale ziccerben léphetett ki, azonban védője szorításában nem tudott pontosan célozni, a jobb sarok mellé lőtt. Hasonló helyzetben a Vác játékosa, Mertse szintén helyzetet rontott, Tóth viszont nem hibázott, távoli lövése a kapu jobb oldalában landolt, ezzel egalizáltak a vendégek.
 
Felszívta magát második csapatunk az egyenlítés után, Németh Barnabás többször is helyzetbe került, Halasi védései kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A 32. percben egy pillanatra azt hihette mindenki, hogy mégis módosul a találkozó állása, Németh lépett ki egy indítással, a kiérkező kapus mellett lepasszolta Gale-nek a labdát, aki az üres kapuba gurított, de a játékvezető lest jelzett és annulálta a találatot.
 
A második félidő elején Bardea volt aktív, hol ő került helyzetbe egy beívelt szabadrúgás után, hol pedig kulcspasszával teremtett helyeztet, az egyik ilyen átadásával Keresztest találta meg, aki védőjét is elfektette egy csellel, viszont a betömörülő váciak blokkolni tudtak. A 60. percben már nem segítették ki egymást a vendégek, izraeli védőnk Némethet ugratta ki a szélen, támadónk az alapvonalról Kerezsihez tálalt, aki közelről szerezte meg újra a vezetést.
 
Szerencsére a kapufa kétszer is velünk volt, előbb Mertse csúsztatásánál mentette meg a mieinket a bekapott góltól, majd Dúzs bravúrral egy lövést tolt a fára. A második kapufa csak a szépítést jelentette volna, ugyanis akárcsak az első gólnál, a 78. percben is Bardea érkezett egy oldalról belőtt szabadrúgásra, s erőből a hálóba fejelt.
Az összecsapás utolsó tíz percében nyomtak a vendégek, egy szögletet követően faragtak a különbségből (Stefán volt eredményes). Ezt követően a kispestiek hősiesen védekeztek, hogy megtartsák az előnyt, ami sikerült is, ennek három pont lett az eredménye.
 
NB III, KÖZÉP CSOPORT, 16. FORDULÓ
 
Budapest Honvéd FC II–Vác FC 3–2 (1–1)
 
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont
 
V: Héra Cs. (Nagy V., Tóth Cs.)
 
G: Bardea (11.,78.), Kerezsi (60). ill. Tóth L. (26.), Stefán (84.)
 
Honvéd II: Dúzs – Sani, Szabó T., Kamber, Bardea, Feledy (Benczenleitner, 63.) – Keresztes (Rácz B., 76.), Nyitrai – Gale (Kerezsi, a szünetben), Szűcs T. (Nagy S., a szünetben) – Németh B. (Kárász, 84.)
 
Vezetőedző: Simon Miklós
 
Vác: Halasi – Stefán, Kasza, Fazakas (Vén, 84.), Földi – Nagy Z. (Torda, 89.), Lukács, Zámbó (Balázs S., 89.) – Mertse, Tóth L., Sorecz (Balga, a szünetben)
 
Vezetőedző: Csank János
 
Simon Miklós: – Tanulnunk kell azt, hogy az ehhez hasonló mérkőzéseket, hogyan kell lezárni és nem olyan nehézzé tenni, mint ahogy azt a mai találkozón elkövettünk. Jó pár olyan gyerekes hibát vétettünk, amiből ellenfelünket nemcsak, hogy meccsben tartottuk, hanem fel is hoztuk. A fordulópontoknál, melyeknél lehetett volna egy nagyobb arányú győzelmet összehozni, olyan hibákat követtünk el, amik a felnőttszinten megbüntetik magukat, ezek miatt a végéig szoros, ki-ki mérkőzést játszottunk. Eddig ezeket az összecsapásokat nem sikerült megnyernünk, örülök, hogy ez most változott, hiszen egy nagyon nehéz meccset húztunk be."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC