nb1.hu

Hódmezővásárhely: brutális büntetés, kiakadás és új szponzor

Megkérdőjeleződik az MLSZ-ellenőr munkája.

 

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELY JELENTÉSE:

 

"Nem tréfál a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága!
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a FEB-III-157/2022. (05.12). számú határozata értelmében 1.000.000,-ft pénzbüntetéssel sújtotta egyesületünket.


Történt ugyanis, hogy a 2022. május 8. napján lejátszott Szekszárdi UFC – HFC NBIII-as bajnoki labdarúgó mérkőzés 92. percében, a lefújást követően a vendég szurkolók 1 db fény- és füsthatású pirotechnikai eszközt hoztak működésbe a szektorukban. Legalábbis ezt írja történetünk hőse, a túlbuzgó ellenőr.


A sasszemű szövetségi alkalmazottnak csak "köszönettel és hálával" adózhatunk áldásos tevékenységéért. Csak az nem szúrt neki szemet, hogy nem volt vendégszektor. Az sem, hogy az általa készített fénykép alapján nem beazonosítható, hogy vásárhelyi szurkolók dobták el a füstbombát. Ő persze bőszen lejegyzetelte, hogy micsoda vétséget valósított meg a mérkőzés alatt magát kétszer Vásárhely, Vásárhely rigmussal elordító szurkoló, így a HFC-t az FSZ 37.§ (7) bekezdésében előírtak figyelembe vételével – az első előfordulás esetén – minimum 1 millió forint pénzbüntetésre kell kötelezni. Még lehet azt is odaírta, majd most megtanulják!


Megítélésem szerint ez a történet több sebből vérzik:


1. A fotó alapján nem beazonosítható, hogy HFC szurkolók voltak az elkövetők. Teszem azt, ha veszek egy jegyet a következő Szeged, Makó, Soroksár, Nagykanizsa vagy Sopron meccsre, beviszek egy füstbombát, elüvöltöm magam, hogy Hajrá Szeged, Makó, Soroksár, Nagykanizsa vagy Sopron és eldobom azt, akkor a Szeged, Makó, Soroksár, Nagykanizsa vagy Sopron azonnal szegényebb lesz 1 millió forinttal.

2. A mérkőzést nem a Hódmezővásárhelyi FC rendezte, nem mi voltunk a felelősek a szurkolók átvizsgálásáért.

3. Egyesületünk nem indított szervezett szurkolói túrát a mérkőzésre, azt sem tudtuk, hogy fog menni Vásárhelyről a csapaton és a vezetőségen kívül bárki Szekszárdra.


Lehet, hogy a nagyobb és tehetősebb egyesületek farzsebből kiperkálják az ilyen mértékű büntetéseket, de nekünk erre sajnos nincs lehetőségünk. Abban is biztos vagyok, hogy a "munkával túlterhelt" szövetségi ellenőrök javadalmazását biztosítani kell és erre a büntetés kiváló alternatívát jelent. Viszont ekkora összeget egyszerűen nem tudunk kifizetni és nem tudjuk elfogadni, hogy az egyébként is horrorisztikus versenyeztetési költségek mellett még a tőlünk teljesen független büntetési tételeket is nekünk kelljen állni.


Fennálló MLSZ tartozás esetén a nevezésünket sem fogják a következő szezonra elfogadni.


Aki tud segítsen adományával:

Hódmezővásárhelyi Futball Club

12068009-00106454-00100003

megjegyzés: büntetés

Hálásan köszönöm mindenki segítségét!

Hajrá Hódmezővásárhely!

 

Tisztelettel:

Horváth Zoltán

HFC elnök"

 

KORÁBBAN A KLUB ÚJ SZPONZOR ÉRKEZÉSÉT JELENTETTE BE:

 

"Újabb szponzor állt a Hódmezővásárhelyi Futball Club mellé.

 

Köszönjük a K-Fal Kft. támogatását! Hajrá, HFC!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC