nb1.hu

Háromgólos sikerrel feledtették a korábbi kisiklásokat

Salgótarján – Fél év után térhetett vissza a csapatkapitány.

A Salgótarján 3-0-ra győzte le tegnap az ESMTK-t, a győztes gárda honlapjának a tudósítását változtatás nélkül közöljük.

 

„A harmadosztály Keleti-régiójának kilencedik fordulójában az előző évek során az NB III Közép-csoportjában masszív szereplőként vitézkedő ESMTK gárdáját fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Az előző körben fájó vereségben érdekelt csapatunk számára egyetlen végkifejlet volt elfogadható a mérkőzés végén: így vagy úgy, de behúzni a győzelemért járó három pontot!

 

A soros erőfelmérőnkkel kapcsolatos leginkább szívderítő hírként a fél éves eltiltását szeptember 30-án letöltő Híves Balázs visszatérését jegyezhettünk fel, a csapatkapitányi karszalagot is megöröklő védőnket azonnal kezdőként vetette be vezetőedzőnk, a sokáig pihenő játékosunkon kívül Kerényi Gábor, Radványi Dávid és Csóka Róbert is újra csatasorba állt, így viszonylag erős kerettel várhattuk a szombat délutáni kezdősípszót.

 

Az első lehetőség vendégeink előtt adódott: a 6. percben Bukovic lőtt kiszorított pozícióból, de a gólvonalunk elé ismét visszatérő Sánta szögletre mentett.

 

A következő időszakban felváltva támadt a két oldal, hol az egyik, hol a másik együttes próbálkozott nagyobb elánnal, illetve a labdabirtoklási mutatóban is nagyjából megegyeztek a felek.

 

Már az első félidő derekán jártunk, amikor kissé váratlanul előnybe kerültünk, bár a lendületes pesterzsébetiek kezdtek lendületbe jönni, Lukács Raymond lehűtötte a kedélyeiket: a 26. minutumban Yannick a jobb oldalról nyeste az ötös környékére a lasztit, berobbanó támadónk pedig estében a hálóőr lába alatt vágta a játékszert a hálóba.

 

 

Nem sokkal később Privigyei fejelhetett egy szöglet után, Sánta azonban védeni tudott. A szünetig hátralévő időben ugyan még iparkodtak a látogatók, már nem módosult az állás, mi mehettünk jobb kedvvel pihenni.

 

A második játékrészre már jobbik arcával rukkolt elő együttesünk: az 52. percben Obot ugrott ki, majd tüzelt cimbalomszögből, de vetélytársunk portása hárított. Hamarosan ismét szélsőnk veszélyeztett, játékosunk cseleket követően vette célba a kaput 20 méterről, de a hálóőr újra a helyén volt.

 

A találkozó kétharmadánál Kerényit Csóka váltotta, ez a csere pedig igen csak fontosnak bizonyult, Vágó Attila remekül nyúlt bele a meccsbe: frissen pályára lépő erősségünk ugyanis első labdaérintéséből betalált, a kapufa segítségével eredményes labdarúgónk Obot erősen középre tett centerezését váltotta gólra.

 

A beszedett találat megzavarta a budapesti legénységet, olyannyira, hogy hamarosan már hárommal mentünk: az agilis Obot egyedül lépett ki a hátvédek gyűrűjéből, majd az akciót higgadtan befejezve használta ki a ziccert.

 

Megnyugtató fölényünk után a remek teljesítménnyel visszatérő, hátsó alakzatunk vezérének számító Híves ment le, helyére pedig Romhányi érkezett.

 

Az ütközet záró részében sorban jöttek lehetőségeink: előbb Köböl lökete zúgott el centikkel a felső léc fölött, majd Obot továbbított kevéssel fölé, aztán Csóka fejelt egy kavaródásból adódó szituációból a kapufára. A 72. percben Radványi helyett Szőllősi folytatta.

 

A hajrában már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, szemmel látható volt, hogy futballistáink akarják a sikert, ezzel szemben a látogatóknak elillant a kedve az utolsó negyedórára.

 

Pár perccel a lefújás előtt még Yannick is kis híján feliratkozott a gólszerzők listájára, lövése azonban picivel mellé ment, így maradt a három-nullás győzelmünket jelentő végeredmény.

 

Bár az első felvonásban voltak nehézségeink, a fordulást követően már nem ismertünk pardont, végül pedig sima diadalra tehettünk szert, melynek köszönhetően úgy-ahogy feledtetni tudtuk egy héttel ezelőtt fiaskónkat. Legközelebb Putnokon lesz jelenésünk, a tizedik forduló keretein belül a Borsod megyei ellenfelünk otthonában lépünk pályára szombaton 15 órától.

 

NB III Keleti-csoport, 9. forduló:

STC Salgótarján-ESMTK 3-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 350 néző. Vezette: Pillók Á. (Kovács G., Kovács B.)

STC Salgótarján: Sánta – Debreczeni, Híves (Romhányi, 64.), Radványi (Szőllősi, 72.), Benkő-Bíró, Kerényi (Csóka, 59.) – Lakatos, Köböl, Obot – Lukács R., Yannick. Vezetőedző: Vágó Attila.

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mátyás K., Tóbiás – Lázár B. (Ruff, 65.), Turi, Bányai (Murinai, 76.), Németh – Hegedűs (Kozma, 70.), Bukovec. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Kerényi, Radványi, ill. Privigyei, Németh.

Gól: Lukács R. (26.), Csóka R. (59.), Obot (63.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC