nb1.hu

Hárman harcolnak a feljutásért Keleten

Magyarország - Az NB III Keleti-csoportjában három csapatnak maradt reális esélye a feljutásra.

A Nyíregyháza vezeti a bajnokságot 64 ponttal, őket követi öt pont lemaradással a Cegléd, és végül a Cigánd fér még fel a képzeletbeli dobogóra. Utóbbinak 52 pontja van, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. Végignézve a Keleti-csoport mezőnyén a fent említett csapatoknak van reális esélye, hogy megszerezze a két feljutó hely valamelyikét.

A Spartacustól kifejezett elvárás az azonnali feljutás, ezt nem titkolták a nyáron sem, miután vissza sorolták őket a harmadosztályba. A csapat szinte teljesen egyben maradt, így természetesen azonnal a csoport egyik bajnokaspiránsává léptek elő. Az elvárásoknak megfelelően teljesítenek a pontvadászatban is, őket inkább már az motiválhatja, hogy bajnokként teljesítsék a célkitűzést.

A Cegléd tavaly tavasszal kieső helyen végzett a másodosztályban, ennek köszönhetően találta magát a harmadik osztályban. A CVSE vezetősége sem titkolta célkitűzését, ők is a feljutásért szálltak harcba. Pechükre a Nyíregyházával kerültek egy csoportba, de ha nem is bajnokként, azért a feljutás még így is meglehet.

A harmadik helyezett Cigándnak a legkisebb az esélye a feljutás kiharcolására. A listavezetővel szembeni 12 pontos hátránya tetemesnek tűnik a hátralévő 8 fordulóra. A második – még feljutást érő – helyezéstől is 7 pont távolságra vannak, de a Cegléd már csak 7 mérkőzést játszik. Egy hibátlan hajrával és az első két helyezett elleni bravúrral kiharcolhatják még a feljutást…

Hátralévő mérkőzések:

Nyíregyháza: Salgótarján (i), Cigánd (o), REAC (o), Diósgyőr II. (i), RKSK (o), Kazincbarcika (i), Hatvan (o)

Cegléd: Újpest II. (i), Felsőtárkány (o), Putnok (i), Tállya (o), Salgótarján (i), Cigánd (o), REAC (o)

Cigánd: DVSC II. (o), Nyíregyháza (i), Nyírbátor (o), Jászberény (i), Tiszaújváros (o), Cegléd (i), Felsőtárkány (o), Putnok (i)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC