nb1.hu

Győzelemmel zárta az ,,őszt" a Füzesgyarmat – reakciók

Történelmük során először győzték le a Tiszaújvárost

Füzesgyarmati SK–FC Tiszújváros 1–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 300 néző.
 
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Achim Á. – Achim S. (Lukács, 72.), Kis Sz. (Villand, 78.), Máriusz, Székely – Katona Gy. (Popescu, 89.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. 
Vezetőedző: Csillag László.
 
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Bene, 46.), Gelsi, Lippai, Tóth M. – Burics (Bussy, 46.) – Molnár M., Hussein, Kulcsár, Terdik (Kundrák, 69.) – Pap Zs. 
Edző: Gerliczki Máté.
 
Gólszerző: Achim S. (29.).
 
Bár a naptár és az időjárás szerint nem, de az NB III-ban véget ért az ősz.
 
Történelmi eseménynek lehettek szemtanúi a Füzesgyarmat meccsére kilátogató nézők, a listavezető csapat történelme során először tudta megverni a Tiszaújvárost. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, azonban a vendégek előtt is adódott lehetőség. A 29. percben született meg a mérkőzés egyetlen találata, Achim Sebastian emelte át a kifutó kapus felett a labdát és helyezte a hálóba a labdát 15 méterről. A félidőben már nem született több gól, így a hazaiak vonulhattak a pihenőre az előny birtokában. A második félidőben mind a két oldalon adódtak helyzetek, ordítóan nagyok is, azonban több találat már nem esett a találkozón. A győzelmével az élen ,,telel" a Füzesgyarmat, míg a Tiszaújváros az ötödik fél szezont követően.
 
A mesterek így nyilatkoztak a találkozó után:
 
Boros Tibor(Füzesgyarmat): ,,Picit más stílusban és felfogásban küldtük csatába a csapatunkat a korábbi hetekhez képest. Jóleső eső érzéssel tölt el, hogy így is eredményesek voltunk. Megemelem a kalapomat a játékosaim és a stábom előtt, álmodhatunk tovább!"
 
Gerliczki Máté(Tiszaújváros): ,,Egy jó csapat ellen játszottunk, gratulálok a győzelméhez! Ha viszont el van döntve, hogy a többi gárda csak a második helyért harcolhat, akkor úgy lenne korrekt, hogy szólnának nekünk is!"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC