nb1.hu

Gyöngyös: valószínűleg távozik a csapat gólzsákja

Megvan, meddig szól kezdésnek az új szakvezető szerződése.

 
A Gyöngyösi AK-tól télen elköszönt az addigi szakvezető, Varga Attila, aki már az MTK NB I-es női csapatát irányítja.
 
De a Keleti-csoport 10. helyén álló klubnál megtalálták az utódot, mégpedig a korábban a Vasas, a ZTE és legutóbb pedig a Tiszakécske csapatát irányító Simon Antal személyében.
 
Az 54 esztendős Simon gyorsan elfogadta a Gyöngyös ajánlatát, hiszen, mint a heol.hu-nak is elmondta, kötődik Heves megyéhez:
 
"A megyéhez történő kötődésemet aligha kell részletezni, kezdve az játékosmúlttól az egri, majd hatvani edzőségig. Vagyis van egyfajta érzelmi szál, megjegyezve, hogy a Heves megyei futballélet nem igazán áll úgy, ahogyan kellene. Jelenleg annak is örülünk, hogy három csapatunk szerepel a Nemzeti Bajnokságban. Régebben azért ez másképp volt…"
 
Érdekes lehet ugyanakkor, hogy Simon egyelőre csak a bajnokság végéig kötelezte el magát a zöld-fehérekhez:
 
"A szerződésem erre a szezonra érvényes, azzal a célkitűzéssel, hogy sikerüljön megőrizni az NB III-as tagságot. Az ideális az lenne, ha a keret nagy része együtt maradna, magam ennek örülnék a legjobban. Ennek érdekében a mai napon is folytak a tárgyalások a játékosokkal, hogy ki, milyen feltételekkel folytatná gyöngyösi színekben. Jelenleg még nem tudom, kikkel lehet majd együtt dolgozni. Várhatóan a jövő hét még jelentős részben az egyeztetésekről szól."
 
Érzékeny veszteség lehet a gyöngyösieknek, hogy házi gólkirályuk, Csoszánszki Dávid az NB II-es Szolnoki MÁV csapatánál kezdte a felkészülést és Czéh Márton távozására is komoly esély mutatkozik.
 
A gárda jelenleg az NB III Keleti-csoportjának középmezőnyében található, 5 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereséggel foglalják el a tabella 10. helyét.
 
Simon a Gyöngyös kispadján tétmeccsen március 14-én, az ESMTK ellen ülhet először.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC