nb1.hu

Gyöngyös: még győzelem nélkül az új vezetőedző

Hevesi rangadó marad el a koronavírus miatt.

 
Mint, ahogy arról az nb3.hu korábban többször is beszámolt, az NB III Keleti-csoportjában szereplő Gyöngyösnél a téli szünetben nem csak a keretben történtek változások, hanem a kispadon is, a csapat élére ugyanis Simon Antal került, aki legutóbb az NB II-es Tiszakécskének volt a vezetőedzője, ahol hét hónapig tevékenykedett, és a másodosztályú klubnál 16 forduló alatt 15 pontot gyűjtött, mielőtt közös megegyezéssel távozott a Tisza-partjáról tavaly novemberben.
 
A szakember Heves megyében már többször is vállalt munkát így nem került teljesen idegen környezetbe, de a tavaszt nem kezdte túlzottan jól csapatával, hiszen az otthoni Cegléd elleni vereséget (1-3), egy idegenbeli döntetlen követte Pesterzsébeten (0-0).
 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Cegléd csak két pontra van a Keleti-csoport első helyétől, míg az ESMTK is a csoport élmezőnyének tagja, tehát igen erős ellenfelekkel kezdte a tavaszt a Gyöngyösi AK.
 
A Pest megyeiek elleni vereség ellenére sem volt csalódott Simon, aki így nyilatkozott a szezonnyitó után klubjának: "az első félidőben masszívak voltunk, jól játszottunk, de akkor is volt helyzete az ellenfélnek, de egy szép támadás végén vezetés tudtunk szerezni. Bíztam, hogy a második félidőben erre még egyet rá tudunk rúgni, sajnos ez nem sikerült, az ellenfél tizenegyesből egyenlített, és aztán egy középen adott labdából egyből megbüntettek bennünket."
 
A hazai vereség után a fővárosi kirándulás nem kecsegtetett sok jóval a gyöngyösieknek, hiszen a piros-fehérek rendkívül jól erősítettek a télen, de a vendégek jól és szervezetten játszottak, nem sok területet hagytak az ESMTK-nak, így az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.
 
A második játékrészben tíz perc alatt Simon kihasználta mindhárom cseréjét, frissítve ezzel csapatát, amely ebben a 45 percben is masszívan játszott, elsősorban védekezett, de ahogy telt az idő, a hazai erzsébeti játékosok egyre jobban kapkodtak, egyre több hibát vétettek, és a Gyöngyös a kontráiból egyre veszélyesebben játszott, többször is csak azok a bizonyos utolsó passzok hiányoztak a nagyobb lehetőségekhez, de gól végül nem esett a találkozón, így 0-0-s döntetlennel végződött a mérkőzés, ponttal távozott a GYAK a fővárosból.
 
Az ESMTK elleni bajnokit így értékelte Simon Antal: 
 
"Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Fizikálisan erős és agresszív csapat otthonában léptünk pályára, amely gárda próbálta erőltetni a párharcokat és ezért rengeteg ütközés, szabálytalanság tarkította a mérkőzést. A hazaiaknak talán nagyobb lehetőségeik akadtak a gólszerzésre, mint nekünk, viszont a részünkről több olyan helyzet is adódott, ahol egy utolsó passzból eredményesek tudtunk volna lenni. Ezért azt gondolom, reális eredmény született, a játék képe alapján a döntetlen mindkét csapat számára elfogadható."
 
A héten megyei rangadó következett volna, hiszen az Egert fogadták volna Csobánszki Dávidék, de a koronavírus-fertőzés miatt erre a mérkőzésre, mint ahogy a gyöngyösi első bajnoki győzelmére, egyelőre várni kell.
 
A Gyöngyös 5-5 győzelmével és döntetlenjével, illetve 8 vereségével a tabella 11. helyét foglalja el az NB III Keleti-csoportjában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC