nb1.hu

Füzesgyarmat: rangadóval nyitja a tavaszt az éllovas

Leendő ellenfele is beszállna a bajnoki címért folyó harcba.

 
Vasárnap, több mint 3 hónap után folytatódnak az NB III küzdelmei a Keleti-csoportban is, ahol mindjárt egy komoly rangadóval nyit az éllovas Füzesgyarmat, és a negyedik helyen telelő, de a harmadosztályban talán a legjobban erősítő ESMTK-val csap össze Békés megyében.
 
Erzsébeten idegenben sikerült győzniük a gyarmatiaknak 1-0-ra, az őszi találkozóra a Csillag László vezetőedző így emlékezett vissza:
 
„Több okból is feszülten vártuk az erzsébeti mérkőzést. Egyfelől a Jászberény és a Cegléd elleni rangadókat elveszítettük előtte, másrészről korábban még nem sikerült nyernünk Pesterzsébeten, de nagyon fontos lett volna, hogy végre „beiratkozhassunk” a bajnokságba. Kiélezett csatát folytattunk, nem igazán találtunk fogást egymáson. Szerencsére komolyabb hiba nélkül tudtunk lehozni a kilencven percet, ennek a jutalma lett a végjátékban a három pontot érő találatunk.
 
A gólt megelőzően egy párharcot nyertünk és gyorsabban reagáltunk a labdára, Lukács Zsombor révén pedig sikerült ebből tőkét kovácsolnunk magunknak. Hasonló eredménnyel most vasárnap is kiegyeznénk, hiszen nehéz csata vár ránk. Egy győzelemmel viszont végleg kizárhatnánk őket a potenciális riválisaink közül, ugyanakkor helyzeti előnyt teremthetnénk a szabadnapos DEAC-cal szemben.”
 
 

BL-t is megjárt játékossal kezdi a tavaszt az ESMTK

Klubikon távozott, de komolyat erősítettek. A Keleti-csoport 4. helyezett ESMTK a hosszú téli felkészülés után már a hétvégi, tavaszi szezonnyitóra készül, ahol mindjárt egy rangadóval nyit, hiszen az éllovas, a Füzesgyarmathoz látogatnak majd Turi Zoltán tanítványai. A vezetőedző sikeresnek nevezte csapata téli pihenő alatt elvégzett munkáját, és elégedetten beszélt játékosai hozzáállásról.

 
Vígh Ferenc, az ellenfelek feltérképezésért felelős füzesgyarmati edző így vélekedett a vasárnapi rangadó előtt:
 
„Úgy gondolom, hogy az erzsébetiek téli erősítései sikerültek a legjobban. Minden csapatrészbe érkeztek játékosok hozzájuk, közülük többen magasabb szinten is megfordultak már. Számunkra Balogh Alex a legismertebb labdarúgó, aki nálunk is megfordult már. Nem titkoltan aranyéremre pályáznak, ugyanakkor ez a meccs jelentheti az utolsó szalmaszálat a bajnoki címért folyó versenyben. Ennek ismeretében nyilván győzelmi szándékkal jönnek. Abban bizakodunk, hogy jó idő lesz, ezáltal jó pálya fogadja majd a csapatokat, mély talajon ugyanis lényegesen nehezebb dolga van a kezdeményezőbb félnek. Azt gondoljuk, hogy a vendégek felvállalják majd a nyíltsisakos játékot, hiszen a céljaik érdekében győzelemre kell törekedniük. Abból kiindulva, hogy keveset voltak füvön a csapatok, nem számítok látványos meccsre, sokkal inkább a küzdelem dominálhat.”
 
A Vígh által is említett erősítések közül kiemelkedik a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Póti Krisztián és Szilágyi Péter, akik nagy szerepet játszottak, hogy az előző klubjuk a Cegléd nagyon jó őszt zárt és a harmadik helyen telel(t).
 
Az ESMTK 8 ponttal van lemaradva az éllovastól, és ha komolyan gondolják az osztályváltást a XX. kerületben, akkor idegenben bravúrral kellene nyitniuk Menczeles Ivánéknak. 
 
A forduló rangadójára, vasárnap 14.30-kor kerül sor a Lázár Gyula Sporttelepen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC