nb1.hu

Füzesgyarmat-ESMTK: drámai végjáték

Korábbi ESMTK-s edző fia mentett pontot az erzsébetieknek.

 
Rangadóval kezdte tavaszi szezont az NB III Keleti-csoportjának listavezetője és a bajnoki cím legfőbb várományosa, a Füzesgyarmat.
 
A gyarmatiak azt a 4. helyen telelő ESMTK fogadták, akik remekül erősítettek a télen, és a rutinos, élvonalbeli játékosok mellett egy kapust is igazoltak, mégpedig idősebb Menczeles Ivánnak a fiát. Menczeles korábban évekig volt az ESMTK vezetőedzője, és 2007-ben megnyerte csapatával az NB III Mátra-csoportját és feljutott az NB II-be, és a Pesterzsébeten népszerű edző fia igen jól mutatkozott be újdonsült csapatában.
 
 

BL-t is megjárt játékossal kezdi a tavaszt az ESMTK

Klubikon távozott, de komolyat erősítettek. A Keleti-csoport 4. helyezett ESMTK a hosszú téli felkészülés után már a hétvégi, tavaszi szezonnyitóra készül, ahol mindjárt egy rangadóval nyit, hiszen az éllovas, a Füzesgyarmathoz látogatnak majd Turi Zoltán tanítványai. A vezetőedző sikeresnek nevezte csapata téli pihenő alatt elvégzett munkáját, és elégedetten beszélt játékosai hozzáállásról.

 
Az esőzések ellenére jól előkészített pályán küzdhettek meg a csapatok, az első félórában inkább a hazaiak akarata érvényesült, a fővárosiak a védekezésre koncentráltak, kontrákra berendezkedve.
 
A listavezető támadásban is többet mutatott, de csak lesgólig jutottak, majd az utolsó negyedórára már a vendégek egyre többször tűntek fel Fildan kapu előtt. Az ESMTK-ból Póti például, aki egy szöget után veszélyeztetett, de a fejesét blokkolták a hazaiak.
 
A második játékrészt Menczelesék kezdték veszélyesebben, az ESMTK az 52. percben kapufáig jutott, de öt minutummal később a Füzesgyarmat már jobban sáfárkodott helyzetével, és megszerezte a vezető találatot: Pataki jobb oldali szögletét Raducu Sorin fejelte közelről a kapuba (1–0).
 
A hazai publikum még ki sem örömködte magát, mikor már jött is a vendég válasz: a 64. percben a becserélt, korábbi gyarmati játékos, Balogh Alex kiharcolt egy tizenegyest, amit Slezák értékesítette (1–1).
 
A tavaszi nyitány hajrájában növelték a tempót a piros mezes hazaiak, és a 90. percben könnyen el is dönthették volna a rangadót, hiszen a Füzesgyarmat is tizenegyeshez jutott, viszont Máriusz lövését nagy bravúrral hárította a mezőny legjobbja, Menczeles, de a kipattanó labda éppen Raducu Sorin elé került, aki szintén kihasználatlanul hagyta ziccerét.
 
A drámai végjáték azonban így is pozitívan érhetett volna véget a listavezető szempontjából, de a 11 méterről hibázó Máriusz az utolsó pillanatokban egyedül vezette Menczelesre a labdát, de ezt a párharcot is a fiatal hálóőr nyerte meg, utolsó momentumként pedig, a teljesítményét megkoronázva, még Kovács Dávid lövését is hárította a kapus, pontot mentve ezzel csapatának.
 
Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 1–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Mencsik László (Zsákai Milán, Dobos Dávid).
 
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Vincze, Pataki Z. (Fejes, 72.) – Székely, Achim Á., Máriusz, Kovács D. – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
 
Erzsébeti SMTK: Menczeles – Póti, Tóbiás, Lipcsei Á., Nagy M. – Slezák, Kovács B., Despotovic (Balogh A., 64.) – Kovács D. (Reznek, 92.), Soós, Szilágyi. Vezetőedző: Turi Zoltán.
 
Gólszerző: Raducu (57.), ill. Slezák (67. – 11-esből).
 
Boros Tibor: "Mindenkinek megfelelő volt a hozzáállása a siker érdekében, de nem mindenki értette meg, hogy egy ilyen mély talajú pályán a kevesebb néha több. Azok után lehet hiányérzetünk, hogy a végjátékban kialakított ziccerekkel nem éltünk,  de csak önmagunkat okolhatjuk az elmaradt győzelem miatt".
 
Tuti Zoltán: "Egy küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a játékvezető nem szerette volna, hogy pontot szerezzünk. Annak ellenére is közelebb álltunk a győzelemhez, hogy a hazaiaknak a végén még volt egy büntetője is, de ellenszélben ezt nehéz kivitelezni".
 
A második DEAC az Ózd kizárása miatt szabadnapos volt, a harmadik Cegléd viszont Gyöngyösi győzelmével 5 pontra megközelítette a Füzesgyarmatot.
 
Az NB III Keleti-csoportjának élmezőnye:
 
1. Füzesgyarmati SK 38 pont
2. DEAC 35 p.
3. Ceglédi VSE 33 p.
4. Sényő-Carnifex FC  32 p.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC