nb1.hu

Felkészülés: nyolcat rúgott a Kisvárda, hátrányból fordított a Honvéd

Otthon nyert a Kecskemét.

 
A Kisvárda és a Nyíregyháza tartalék csapatainak felkészülési találkozóján rengeteg gólt láthattak a kilátogató szurkolók. A vendégek 3-0-ás félidei vezetést követően sem álltak le, és végül nyolc gólt rúgva simán győztek. 
 
Nyíregyháza Spartacus II. – Kisvárda Master Good II. 0-8 (0-3)
KISVÁRDA: Perehanec (Hotra, a szünetben) – Hricu (Szőr, a szünetben), Králik, Rubus (Kobeljas, 72.), Sikorszki (Poludnjak, 72.) – Kirjuhin (Adu, 59.), Bíró R. (Avetiszjan, 72.) – Simon M. (Bokor M., 59.), Honcsar (Bjelalov, 59.), Heles – Nagy M. K. 
 
A Budapest Honvéd második csapat emberhátrányból fordított a szintén NB III-as III. Kerületi TVE ellen. 
 
Budapest Honvéd II. – III. KER. TVE 2-1 (0-1)
Honvéd II: Gyetván (Schrankó) – Gincsai (Zsigmond), Polyák, Kárász, Kulbachuk, László M. (Átrok), Polák (Tarcson), Kocsis (Kalocsány), Krajcsovics (Kozma), Pukhtieiev (Fábiánkovits), Németh B. (Menyhárt) 
Góllövő: Átrok (88., 90.)
 
Szamosi Tamás: – A nagy meleg ellenére nagyszerű mérkőzést tudtunk játszani, ami a megfelelő felkészülés kulcsa. Nagyon sok dolog köszönt vissza azokból, amit az elmúlt időszakban gyakoroltunk. A csapat 90 százalékát fiatal játékosok adják, akik egyre közelebb kerülnek a felnőttfutballhoz. Habár az eredmény másodlagos, örülök a sikernek. Folytatjuk az elkezdett munkát és készülünk az új idényre.
 
A KECSKEMÉTIEK HÍRE:
“Tartalékcsapatunk szombaton a megye I-es bajnok Kiskunfélegyházát fogadta a Műkertvárosi Sportcentrumban. Szabó Tibor együttese folyamatosan fölényben tudott futballozni az első félidő közepétől, majd a hajrában gólokká értek a helyzeteik. 
 
Az első húsz perc nagyjából kiegyenlített játékot hozott a találkozón, a helyzeteket nem, maximum ígéretes lehetőségeket tudott kialakítani mindkét együttes. A félidő második felében már érezhetően fölényt tudott kialakítani a „kis” KTE, mely először Hatvani fejesével veszélyeztetett, aki Major Szabolcs beadását fejelte fölé. Egy szöglet után a félegyháziak is betalálhattak volna alig félóra elteltével, de a másik kapu előtt Barkóczi is fejelni tudott védője mellől, igaz, kaput nem talált. A 40. percben Nagy Szabolcs vágta fel az üresen kiugró Szamosit, amit. Major Szabolcs majdnem büntetett is, szabadrúgása a felsőlécen csattant. A szünetig még két hatalmas ziccere adódott a kecskemétieknek, de Horváth a kapusba lőtt, míg Major Szabolcs tiszta helyzetben a bal alsó mellé gurított ballal.
 
Az 55. percben Kuchta beadása után Major Ernő lőtt fölé, majd két perccel később Bellák szerzett labdát a tizenhatoson belül, de ezt követően fölé emelt. Nem kellett sokat várni Kovács Ádám helyzetére sem, de hiába tudott tisztán kiugrani, ballal a hosszú alsó mellé belsőzött. A kecskeméti gól így is a levegőben lógott végig, és a 72. percben meg is született: Bellák tekert egy kifejelt szöglet után középre, ott Hatvani és Jászai-Deák is érkezett, végül utóbbi lőtte a kapuba a labdát (1-0). A Kiskunfélegyházában már nem volt benne a gól, a kecskemétiek azonban a hajrában le is zárták a találkozót, egy szép akció végén Kovács középre passzolt labdáját már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia Major Szabolcsnak (2-0).”
 
Kecskeméti TE II. – KIskunfélegyháza 2-0 (0-0) 
 
KTE: Cseh – Kuchta, Szalai Sz., Barkóczi, Jászai-Deák, Vén – Horváth M., Hatvani, Szamosi, Major Sz. – Major E. 
Csere: Bellák, Kovács Á., Györgye, Horváth Á., Telek. 
Gól: Jászai-Deák, Major Sz. 
Szabó Tibor: – Kicsit fásultan és fáradtan játszottunk, ez abból látszott, hogy rossz döntéseket hoztunk a támadások befejezésénél. A második félidőben a jobb kondicionális állapot kijött a javunkra, így megnyertük a mérkőzést. Örülünk, hogy nem kaptunk gólt, de természetesen még az út elején járunk. A következő héten öt edzés és két edzőmeccs szerepel a programban, szerdán Dunaföldvárra, vasárnap Jászberénybe megyünk. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC