nb1.hu

Felkészülés: megyei bajnokot vert a Tiszaújváros, kikapott a Cegléd

Nem bírt egymással a Füzesgyarmat és a Hódmezővásárhely.

A szombati napon több NB III-as csapat is mérkőzést játszott. Ahogy arról már korábban beszámoltunk az érdiek döntetlent játszottak, míg az MTK második csapata az első ellen szenvedett sima vereséget.
 
A nap folyamán pályára lépett a Tiszaújváros, a Dunaújváros, a Füzesgyarmat és a Hódmezővásárhely is. 
 
A TISZAÚJVÁROS BESZÁMOLÓJA:
 
“Kiváló pályán és meleg időben döntetlen a jól erősítő Cigánd ellenében.
 
A hazai csapat az előző bajnokság Borsod megyei bajnoka, az osztályozón viszont nem jutottak túl sajnos, így ismét a megyeiben folytatják majd. 
A mai volt a nyári felkészülés első mérkőzése, a keret még alakulóban van, hiszen vannak akik csúszással csatlakoztak, vannak, akik ezen a héten jelezték távozási szándékukat (van olyan is, aki néhány napja fogott kezet és mégis elhagyta a csapatot) és próbázók mellett még a tárgyalások is futnak a háttérben.
 
Egy biztos, a távozóknak köszönjük az eddigi együttműködést és sok sikert kívánunk új állomáshelyükön – mindenki pótolható és a szakvezetés azon van, hogy legalább ugyanolyan erős csapat legyen Tiszaújvárosban, mint az elmúlt évben.
 
A mérkőzésen természetesen a 2004-es fiatal szabályt figyelembe véve játszott a csapat. Az első félidőben irányítottuk a játékot, de voltak periódusai a hazai csapatnak is. Voltak akik nagyon jó napot fogtak ki, de előfordult néhány idény eleji forma is. Szép támadások előfordultak mindkét oldalon, az egyik ilyenből megszereztük a vezetést is, majd egy nagyon könnyű góllal ez egalizálva lett. Félidőben Tóth, Vitelki, Bussy, Bocsi és Páll állt be.
 
A második játékrészben hasonló volt a játék képe az első félidőhöz, és az eredmény is ugyanaz lett, így a mérkőzés eredménye is X lett. Összességében rendben volt a mai nap, vannak biztató jelek, de még kell dolgozni az NB-s színvonalhoz. Jövő szerdán a Hidasnémeti gárdájával játszuk a következő edzőmérkőzést”.
 
Cigánd: 50 néző
Cigánd SE – FC Tiszaújváros 2-2 (1-1)
 
I. félidő: Galambvári G, Sebestyén D, Lehóczki B, Nagy P, Lőrincz P, Tóth B, Gönczi S, Tóth S, Molnár M, Nagy D, Erős T – Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Cserék: Tóth Cs, Molnár D, Bocsi P, Illés D, Kiss B, Páll Zs, Bussy D, Vitelki B, Horváth T,
Gól: Tóth S, Tóth B.
Sérült: Mahalek M, Géringer L, Gelsi L.
Érkezett: Tóth Cs. (visszatért), Tóth Borisz (DVTK), Sebestyén Dávid (MVSC), Illés Dávid (up), Páll Zsombor (III.ker). 
Próbajátékon: Kundrák A (Puskás Akadémia – távol volt), Kiss Bence.
Távozott: Vasilijevic N. (Füzesgyarmat), Benke N. (Cigánd SE), Bartusz D. (Haladás), Gottfried D. (Ausztria), Herceg P (?), Pap Zs (Karcag).
 
Hajrá Újváros!
 
Felkészülési program
1. július 02. szombat 10.00 Cigánd – FC Tiszaújváros 2-2
2. július 06. szerda 17.30 FC Tiszaújváros – Hidasnémeti
3. július 09. szombat 11.00 Jászberény – FC Tiszaújváros
4. július 13. szerda 17.30 FC Tiszaújváros – DVTK II
5. július 16. szombat 10.00 KBSC – FC Tiszaújváros
6. Július 24. vasárnap 17.00 FC Tiszaújváros – Karcagi SE
 
 
Az előző szezonban az NB III Keleti csoportjában szereplő Füzesgyarmati SK, az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC-t látta vendégül. Bár a félidőben a vendégek vezettek végül 1-1-es döntetlennel zárult a nagy hőségben megrendezett összecsapás. A vendégek Facebook-oldalukon számoltak be a találkozóról.
 
 
Felkészülési mérkőzés
Füzesgyarmati SK – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-1)
Vásárhelyi gólszerző: Tapiska (12. perc)
 
Antal Krisztián: "Az első félidőben komplexen játszottunk, értem ez alatt, hogy sokat volt nálunk a labda, a széleken többször az ellenfelünk mögé kerültünk, voltak lehetőségeink. Egy tizenegyest is elhibáztunk, Tapiskának pedig a gólja mellett két nagyobb helyzete is volt. A második félidőre hat játékost is cseréltem, ekkor már inkább védekeznünk kellett, de voltak jó kontráink. A hazaiak előtt kevés helyzet adódott, egy szögletnél nem osztottuk jól le az embereket, ebből kaptuk a gólt. Alapvetően nem volt könnyű meccs, főleg a héten elvégzett edzésmunka és a kánikula miatt. Ha kicsivel koncentráltabbak vagyunk, akkor több gólos különbséget is kialakíthattunk volna” – nyilatkozta a mérkőzést követően a vendégek vezetőedzője. 
 
A Ceglédi VSE hazai pályán fogadta az Aqua-General Hajdúszoboszló együttesét. A hazaik keretét több fiatal játékos is alkotta, akik nem voltak alárendelt szerepben a hazai beszámolók alapján. Több helyzetett is kidolgoztak, de végül a rutinosabb vendégek 2-0-ra győzni tudtak. 
 
Felkészülési mérkőzés
Ceglédi VSE-Aqua-General Hajdúszoboszló HSE 0-2 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC