nb1.hu

Fél lábbal az NB III-ban: emberhátrányban ütötte ki ellenfelét a Ladány

Szétestek a második félidőre a cigándiak.

 

A KÖRÖSLADÁNY JELENTÉSE:

 

"Cigánd SE–Körösladány MSK 1–4 (1–1)

Osztályozó az NB III-ért, 1. mérkőzés. Cigánd, 1000 néző. V.: Ducsai (Szilágyi N., Piskóczi).

Cigánd: Nagy S. – Ferencz (Budaházi (58.), Szabó K., Elek Á., Katona Gy. (Farkas M., 58.) – Ramos (Králik, 46.), Oravecz (Szilágyi Sz., 58.) – Matyi (Atamas, 70.), Juhász M., Tóth Á. – Kelemen.. Edző: Szatmári Csaba.

Körösladány: Nagy B. – Murvai (Urbán, 46.), Wéber, Szántó, Bakk – Ruzsa, Talpalló (Malkócs, 46.) – Czirok (Vajda, 84.), Zelenyánszki, Burai (Kisari, 88.) – Farkas J. (Csicsely, 46.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

 

Jobban kezdtük a mérkőzést, Burai és Czirok nem egy alkalommal forgatták meg a védőiket, a 20. percre mind a két szélső védőjük begyűjtött egy-egy sárga lapot, mert csak szabálytalanul tudták tartani szélsőinket. A hazaiak megpróbálták lezárni a réseket a védelemben, és kontrákkal próbálkoztak, de néhány mellé szálló kísérletig jutottak csak.

 

Aztán a 26. percben a semmiből szerezték meg a vezetést, egy a szélről betett labdába Katona ért bele két védőnk között, Nagy Bálint nem tudott védeni, így hátrányba kerültünk. 1–0 A hazaiak még a góljukat ünnepelték, amikor már egyenlítettünk, a belső védőjüktől Czirok elvette a labdát, a kilépő kapus mellett elhúzta és a léc alá lőtt. 1–1

 

A hideg zuhany a 35. percben ért bennünket, Szántó szerelt az oldalvonalnál, ellenfele hátulról megrúgta, összeugrottak, a cigándi játékos látványosan összeesett. A játékvezető konzultált az asszisztensével, aki úgy látta, hogy játékosunk fejelő mozdulatot tett, ami eltalálta a hazaik játékosát. Kiállította védőnket, a hazaiak játékosának még csak sárga lapot sem mutatott fel.

 

Az első félidőből így 10 percet emberhátrányban töltöttünk, Zelenyánszki húzódott hátra Szántó helyére. A szünetben az edzői stáb a csapatot átszervezte, a sárga lapos játékosokat lecserélte, így Zelenyánszki maradt a védelem tengelyében Wéberrel, szélen viszont Talpalló Ákost Malkócs váltotta, Murvai helyett Csicsely folytatta, míg Farkas János helyett Urbán került előre.

 

Visszaálltunk és az eredmény tartására koncentráltunk, azzal a reménnyel, hogy lesz lehetőségünk kontrázni. Az 51. percben ez a taktika már gólban is megmutatkozott, egy hazai szöglet után Csicsely indította Urbánt, aki a védőjét megelőzve, végig robogott a hazaiak térfelén majd 14 méterről, higgadtan kilőtte a kapu jobb felső sarkát. 1–2

 

A hazaiakon úrrá lett a tanácstalanság, bár mezőfölényben futballoztak és a 61. percben megvolt az esélyük az egyenlítésre, de kimaradt a helyzetük. A 71. perceben Csicsely lezárhatta volna a mérkőzést. három ember között lépett ki, csak a kapussal állt szemben, de mellé lőtte a labdát.

 

A 82. percben aztán jóvátette a korábbi hibáját Csicsely, aki egy sarokrúgást követően a léc alá fejelt a védők között. 1–3. A 84. percben aztán kiegyenlítődtünk létszámban is, a csereként beálló Farkas Márton Buraival szabálytalankodott hátulról durván, a játékvezető azonnal kiállította.

 

A 92. percben aztán Csicsely megkoronázta a teljesítményét, amikor az oldalvonaltól nem messze végzett el egy szabadrúgást, aminél a hazaiak kapusa csak nézte, hogy az a hosszúba vágódik. 1–4.

 

Együttesünk a körülmények ellenére is biztos sikert aratott, ha nem bízzuk el magunkat a visszavágóra, nagy eséllyel mi léphetünk az NB III-ba. A mai mérkőzésen minden csapatrészben felülmúltuk ellenfelünket, szervezetten, koncentráltan és ami a legfontosabb, eredményesen játszottunk.

 

Jó: Juhász, ill. az egész csapat."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC