nb1.hu

Elcsábított vezetőedző – megszólaltak az érintettek

Rábízták a döntést, ami nem volt könnyű.

Elsőként jeleztük tegnap a Közép-csoportban történt meglepő edzőváltást, Gombos Zsolt a második Szentlőrinctől a tizenegyedik Kecskeméthez igazolt.
 
Utána hírt adtunk a lőrinciek bejelentéséről is, melynek címe az volt, hogy Elcsábították vezetőedzőnket.”. Akkor még csak rövid hírben számolt be a második a fejleményekről.
 
 

A másodiktól a tizenegyedikhez igazolt a vezetőedző

Hivatalos bejelentést tettek a lilák – reakciók Kecskemétről

 
 
A Szentlőrinc azonban közleményt juttatott el honlapunkhoz, mely már sokkal részletesebb, íme:
 
„A Kecskemét elcsábította a Szentlőrinc vezetőedzőjét
 
A Szentlőrinc őszi eredményei, az NB III Közép-csoportjában elért második hely bizonyítja, hogy a csapatnál kifogástalan szakmai munka folyik – olyannyira, hogy a vezetőedzőt, Gombos Zsoltot most, a téli szünetben magához csábította a Kecskemét.
 
Az egyik legjobb bajnoki teljesítmény ezúttal is a Szentlőrinc SE nevéhez fűződött az NB III Közép-csoportjában. A csapat a második helyen áll, mindössze négy pont a hátránya az éllovas PMFC-vel szemben, amelyet a mezőnyben egyedüliként csak neki sikerült legyőznie.
 
Az őszi sikerekben jelentős szerepe volt a csapathoz nyáron érkezett vezetőedzőnek, Gombos Zsoltnak. A Szentlőrinc vezetői jól megérezték, hogy azonosulni tud a klub filozófiájával, s hamar megtalálja a közös hangot a játékosokkal. Nem kérdés, szép tavasz elé néztek volna vele – ám a téli szünetben elválnak útjaik. 
 
A szakember ugyanis olyan ajánlatot kapott az NB III Közép-csoportjában tizenegyedik helyezett Kecskeméttől, amelyet nem tudott és nem is akart visszautasítani, így (nyilván nem kis meglepetésre) távozott a Szentlőrinc SE-től.
 
 

Élő közvetítés az átigazolásokról – új vezetőedző Kecskeméten – NB1.hu

 

 
„Nem terveztem váltást, főleg félszezonban nem, ráadásul nem akartam eljönni egy olyan egyesülettől, amelytől rengeteget kaptam. Az ember életében azonban vannak olyan pontok, élethelyzetek, ez lehet magánélet, munka, sport, amelyekben viszonylag rövid idő alatt mérlegelni és dönteni kell a folytatásról. Van, amikor ez könnyen megy, de van, amikor nehéz. Nekem nehéz volt. Nem a második hely, hanem az érzelmi kötődés miatt. Szentlőrincre mindig jó szívvel fogok emlékezni. Családias légkör alakult ki, remek embereket ismerhettem meg. Egy család voltunk, vagyunk. Ebbe beletartozik természetesen a csapat, a stáb, az operatív csoport, a vezetőség és a szurkolók is. Sokan biztosan nem értik meg, hogy egy feljutásra esélyes csapattól miért távozom a tizenegyedik helyezett Kecskeméthez. Úgy ítéltem meg, hogy váltanom kell. Szeretnék minél magasabb szinten dolgozni, és a KTE vezetői elmondták, hogy a klub feljebb akar lépni a következő idényben. Köszönöm ezt a szép időszakot a Szentlőrincnek, sok sikert kívánok a srácoknak” – fogalmazott Gombos Zsolt. 
 
„Zsolt nyáron érkezett hozzánk, én kértem fel a közös munkára. Nagyon sikeres őszön vagyunk túl. Most, a téli szünetben jött egy megkeresés a számára, mi pedig rábíztuk a döntés jogát: ha úgy érzi, hogy a karrierje szempontjából az a helyes, hogy elfogadja a Kecskemét ajánlatát, akkor mi nem szerettünk volna ez elé akadályt gördíteni. Természetesen annak örültünk volna, ha marad a kispadunkon, de a döntését elfogadjuk még úgy is, hogy ebben az időszakban nem szerencsés az edzőváltás. Nem lesz könnyű jó, felkészült szakembert találni a téli szünetben. A további pályafutásához sok sikert kívánunk, mi pedig dolgozunk a legjobb megoldáson” – mondta mondta a Szentlőrinc SE szakmai igazgatója, Fekete Tivadar. 
 
Az előző szezonban ezüstérmes Szentlőrinc SE az utóbbi években többször is bizonyította, hogy az ilyen, vagy ennél nehezebb helyzeteket is megoldja. A klubnál éppen ezért hisznek abban, hogy ez ezúttal is így lesz, ennek köszönhetően pedig szép lesz a tavaszi folytatás.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC