nb1.hu

Eger: 1 meccs után távozik a vezetőedző, az utódja is megvan már

Hivatalos bejelentések.

Keményen, a megszokottól bőven eltérően zajlik az élet Egerben. Kezdjük azzal, hogy a gárda vasárnap 2-1-re kikapott a BVSC vendégeként, így a vasutasok 2 pontos előnnyel átvették a Keleti csoport tabelláján a harmadik helyet a hevesiektől.
 
Utána jött egy bejelentés, hogy 1 mérkőzéssel és 9 nappal a kinevezése után távozik a kispadról Jakab Sándor, akinek már meg is lett az utódja.
 
Jöjjenek tehát szépen sorban az egri bejelentések, íme:
 
HARMATI PÉTER OPERATÍV IGAZGATÓ
 
"Kedves Szurkolóink!
 
Sajnos Jakab Sándor közölte, hogy mégsem tudja vállalni a vezetőedzői pozíciót, így visszalép attól, s hétfőtől az utánpótlás munkájához tér vissza.
 
Tudom, most kapok majd hideget – meleget. Szívesen válaszolok mindennemű kérdésre írásban, hisz sajnos a korlátozások miatt a szerdai megbeszélést el kell halasztani.
 
Elmúlt időszakban nem nagyon nyilatkoztam, hogy elüljenek a viharok függetlenül attól,  hogy egyetértettem a megnyilvánulásokkal vagy nem.
 
Sokan nem értik miért  nem mondunk mindent őszintén el, de meg kell érteniük itt nem Harmati Péter érdeke számít, hanem sok gyermek, edző, szülő.
 
Bárkivel szívesen találkozok személyesen egyesével, hogy betartsuk az előírásokat. Aki ezt szeretné állok elébe, ha valaki csak írásban szeretné akkor arra is nyitott vagyok.
 
S nem csak az NB III-as csapatot, vagy csak az utánpótlást kell előtérbe helyezni, hanem együtt kezelni az egészet. Szerettem volna házon belül, fiatal edzővel megoldani a felnőtt csapat vezetését, de sajnos nem sikerült. Megoldást kell találnunk, s nem siránkoznunk. Tudom elment 3 ember. Meghatározóak, de akik itt maradtak ugyanolyan fontosak nekünk, s jó játékosok, kiváló emberek. Igen köszönöm, hogy a két hónapra csökkentett juttatást elfogadták, de ne felejtsük el a jelenlegi járványhelyzetet nem mi okoztuk, s vannak akik teljes jövedelmüket elvesztették. Februártól pedig visszatérünk az eredeti kerékvágásba. Igen nem igazoltunk, de itt vannak a fiatalok, akiket sokan követelnek a felnőttbe. Igen ígértünk NB II-be és esetleg NB I-be igyekvést, de ki tudta előre, hogy ez lesz. S azt is meg kell érteni, nem biztos,hogy a stadion építése a legfontosabb ebben az időben bármennyire is szeretnénk, s bízunk is benne. Amennyiben nincs stadion akkor meg hogy akarunk NB II-t, ha nincs hol játszanunk? (Persze nem azt jelenti, hogy nem hisz, mindent intézünk és bízunk benne ). Szurkolók között sincs azonos vélemény, ezért mi sem tudunk megfelelni mindenkinek, de azon vagyunk.
 
Most szidhatjuk Sanyit miért vállalta el, de emberek vagyunk, tévedhetünk. A legnagyobb baj, ha azt nem ismerjük be, mint ahogy egy-két kritizáló, aki kritizál, de semmit nem tesz.
 
Lehet az új edző nem tetszik mindenkinek, mint ahogy Sanyi esetében is van, aki nagyobb edzőt akart, valaki meg egyetértett, hogy helyi és újonc edzőben gondolkodtunk. Azonban fontos, hogy az átigazolási szezon lejárta után, megkezdett bajnokság közben olyan edzőt találjunk, akit a csapat elfogad ( s, tudom nem divat egyeztetni, csak diktatórikusan dönteni, de ez nem én vagyok ), mellé áll, aki nem siránkozik, hogy elment 3 ember, azt az irányvonalat képviseli, amit Szilárd, s menet közben nem teljesen ellentétes dolgot fog csinálni. Még ha ez nem mindenkinek fog tetszeni. A döntést én hozom, így engem kell szidni, de esélyt adjunk mindenkinek. Akinek meg problémája van, nem ért velem egyet, s azt szeretné megérteni, vagy megbeszélni, megkérdezni nyugodtan írjon, vagy hívjon fel, vagy keressen meg, s elmondom hátha megérti a dolgot, mert nem volt tiszta, amit leírtam. De, ha csak kiosztani akar, akkor is nyugodtan, állok elébe, mert azzal is megnyugodhatunk – remélhetőleg. A klubról szívesen beszélek mindenkivel.
 
Üdvözlettel: Harmati Péter"
 
JAKAB SÁNDOR TÁVOZÓ VEZETŐEDZŐ
 
"Harmati Péter operatív igazgató közleményét röviden annyival egészíteném ki, hogy a jelenlegi élethelyzetemben nem tudom ellátni megfelelő szinten a vezetőedzői teendőket. Túl sok átszervezéssel járna a klub életében, valamint az utánpótlásban megkezdett programom is szeretném a lehető legmagasabb szinten tovább folytatni. Ezt tartom a legkorrektebb döntésnek a klub érdekeit szem előtt tartva. Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget, eredményes munkát kívánok a csapatnak és az új vezetőedzőnek!"
 
BEJELENTÉS AZ ÚJ VEZETŐEDZŐRŐL
 
"Vitelki Zoltán váltja vezetőedzői pozícióban az Eger SE kispadján a leköszönő Jakab Sándort.
 
A szakembert játékosként ismerhetjük Kazincbarcika, a Váci FC, a DVTK és a Mezőkövesd csapatából. Edzőként a DVTK, a Budafoki MTE, a Mezőkövesd Zsóry FC II., a DVSC és a Kazincbarcika SC csapatát irányította.
 
Az érkezése kapcsán megkérdeztük Vitelki Zoltán frissen kinevezett vezetőedzőt, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban a csapat megmutatta, hogy mire képes. Stabil pozíciót harcolt ki magának, mutatva ezzel a keret erősségét és Sütő Szilárd szakmai munkáját. Jó játékosok alkotják a keretet, valamint a csapaton belüli kohézió is nagyon jó. Azonban meghatározó játékosok távoztak a klubtól, akik magasabb szinten folytatják pályafutásukat. Új játékosok nem érkeztek, bennünket ez érzékenyen érint, ami a minőséget és a keret létszámát, variációs lehetőségeit is érinti. Jelenleg is vannak sérültjeink, valamint fiatal játékosaink, akiknek még nagyon sok tapasztalatra van szükségük.  Nagyon oda kell figyelnünk minden apró részletre, a játékosok terhelésére, hogy ne legyen sérülés, valamint a formát is magas szinten tudjuk tartani. Reméljük, hogy a vírushelyzet is kedvezően fog alakulni, hiszen ez legutóbb is érzékenyen érintette a csapat létszámát, sajnos ez most sem lenne másként.  Természetesen mindig arra törekszünk, hogy a lehető legerősebb csapattal tudjunk kiállni a mérkőzéseken.  Ha ezeket meg tudjuk oldani, akkor képes lehet a csapat ugyanilyen stabil teljesítményre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a csapat a klub nevéhez méltóan  szerepeljen
 
Az edzőváltásról Debreczeni Dávid csapatkapitányt elmondta,  hogy miután Jakab Sándor az öltözőben elénk állt és beszélt távozási szándékáról, a csapaton belül is téma lett az új vezetőedző személye. Vitelki Zoltán neve merült fel mindenkinél. Örülök, hogy Harmati Péter a döntése előtt megkérdezte a csapatot és örülünk, hogy így döntött. És, még itt szeretném megköszönni a csapat nevében Jakab Sanyinak azt a korrektséget, amit a csapat felé tanúsított, nem sok edző merte volna ezt meglépni."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC