nb1.hu

Edzőváltás a Bánknál, bemutatkozott a Kerület új igazolása

Mónos elárulta, miért írt alá Óbudán.

 

BÁNK

 

Már nem Balog Zsolt a Közép csoportban szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője – számolt be róla a nool.hu.

 

A csapat nyolc meccs alatt mindössze egy pontot szerzett a bajnokságban, utolsó helyen áll a bajnokságban. Balog Zsolt helyét az eddig a megye I-es együttest irányító Tábori Ákos vette át, akinek a munkáját két rutinos játékos, Cseri Gergő és Kiss Károly is segíti. Erőnléti edzőként Berkes Zsolt is csatlakozott a stábhoz.

 

III. KERÜLET

 

Grabant Bence Pécsről érkezett a III. Kerülethez, és az Érd elleni bajnokin már 24 percnyi játéklehetőséget kapott is Aczél Zoltán vezetőedzőtől. Most ugyan kisebb sérüléssel bajlódik, de hamarosan ismét a pályán lehet, a bemutatkozásáról pedig a klub honlapjának mesélt.

 

„Eddig nagyon jól érzem magam. Három év után távoztam Pécsről, a váltás nem volt könnyű, mert egy teljesen más közegbe érkeztem. Teljesen új lapot nyitottam, szerettem volna a pályafutásom szempontjából egy olyan klubba kerülni, ahol be tudom magam verekedni a kezdőcsapatba és segíteni tudom a csapatot a céljai elérésében. A váltás mellett szólt Aczél Zoltán személye, szerettem volna vele dolgozni, illetve olyan játékosokkal, akiknek vannak tapasztalataik magasabb szintről is.”

 

Grabant debütálására Juhász Roland sportigazgató is reagált.

 

„Szerettük volna azt a pozíciót, amelyet Bence is betölt megerősíteni, hogy legyen ott alternatíva, konkurencia. Bence az utolsó pillanatban bontott szerződést Pécsett, így jöhetett számításba. Az sem mellékes, hogy Aczél Zoltán már ismerte korábbról, tisztában volt a képességeivel. Bence fontos láncszeme lehet csapatunknak, NB II-es tapasztalatának köszönhetően mindenképpen erősítést jelent, húzóembernek szerződtettük. Pécsett bizonyította, hogy egy jó játékos és külön szimpatikus volt benne, hogy úgymond egy lépést visszafele lépve, elfogadta az ajánlatunkat és az NB III-at, hogy újból felépítse magát. Nagyon motivált, az Érd ellen már játszott és jól is szállt be a mérkőzésbe, ez nagyon pozitív volt. Egyelőre meccshiánnyal bajlódik, de remélhetőleg ezen hamar túl lesz és onnantól jó játékkal és jó teljesítménnyel fog tudni hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.”

 

Mindeközben az óbudaiak U17-es csapatának irányítását a nyártól a játékosként 21-szeres magyar válogatott Mónos Tamás vette át. A Vasas-klublegendaként az angyalföldieknél, majd a Puskás Akadémiánál és vezetőedzőként a Csákvárnál is dolgozó szakember elárulta a klubhonlapnak, hogyan került a csapathoz.

 

„Nagyon szép éveket töltöttem a Vasasnál. A felnőttcsapatnál kilenc évet játszottam, kerek történet volt, jó csapattal, majd a karrierem befejezését követően kisebb korosztályokban elkezdtem edzősködni. Először az U14-es csapatnál kaptam állást, összesen 3-4 évet töltöttem a klubnál, majd elkerültem Felcsútra, ahol szintén szép éveim voltak. Minőségi játékosokkal foglalkoztam az U17-eseknél és az U19-eseknél, kiváló körülmények között. Ezt követően átkerültem Csákvárra, ami lényegében a Puskás Akadémia második számú csapata. Azok a fiatalok, akik megérdemlik, hogy a felnőttek felé irányítsák őket, a felcsúti NB III-as csapatba vagy a csákvári NB II-esbe kerülnek. Nagyon sok gyerekkel foglalkoztam, és azt gondolták a vezetők, hogy nézzük meg, milyen lenne, ha én lennék a vezetőedző a felnőtteknél. Az volt a feladatom, hogy beépítsem a fiatalokat a keretbe, aminek megvan a veszélye, hiszen minden évben utolsó pillanatban dől el, bennmaradnak-e az NB II-ben. Fontos korszak volt az életemben, mert egy ilyen történetben mindenkinek megvan a feladata: fiatal csapat esetén türelem kell mindenkitől, edzőtől, játékostól, vezetőtől is. Ez nem egyszerű. Csákvárról nem akartam visszamenni Felcsútra, abszolút jó viszonyban köszöntünk el. Közben megszerettem a felnőttfutballt, mert sok döntést én hozhattam meg Csákváron, a felelősség az enyém volt, és tetszett, hogy szabad kezet kaptam. Vártam, hogy új lehetőség jöjjön akár az NB II-ben, akár az NB III-ban, de nem jött. Aztán érkezett a felkérés: jöjjek a Kerülethez, legyek az U17-es csapat edzője. Ezt a korosztályt ráadásul ismerem is, tehát úgy döntöttem, megpróbálom.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC