nb1.hu

DVSC: Tőzsér új koncepcióról nyilatkozott

Már többen távoztak.

 
Átalakul nyáron az NB III-ban szereplő Debreceni VSC második számú csapatának kerete. A következő szezonnak megfiatalított játékos állománnyal vágnak neki. Az együttes vezetőedzője Jeremiás Gergő lesz.
 
“Úgy érezzük, a gyerekek szakmai fejlődését és a lehetőségeik kiterjesztését, valamint a költséghatékonyságot is figyelembe véve jó útra lépünk azzal, hogy országos szinten is kiemelkedő módon megfiatalítjuk az NB III-as együttest. Az új szezonban a DVSC II. keretének több mint 70 százaléka nem profi szerződéssel játszik majd az NB III-ban, néhány 2003-as születésű játékos mellett nagyrészt 2004-es és 2005-ös futballista alkotja majd az együttest. 
 
Ezzel azt szeretnénk elősegíteni, hogy az akadémiáról kiáramló 16-17-18 éves srácok meg tudják mutatni NB III-as felnőtt csapatok ellen, hogy mire képesek, ezáltal pedig tudjanak fejlődni. A felnőtt csapattal való összehangolás miatt is fontos Jeremiás Gergő vezetőedzőnek való kinevezése, akinek pályaedzőként Máté Péter, valamint alkalmanként Dombi Tibor is segíteni fog. Jeremiás Gergő és Dombi Tibor marad az első keret szakmai stábjában is természetesen, Száraz Ádám erőnléti edző pedig a felnőttek mellett teljes erőbedobással dolgozik majd a kis Lokinál is. Úgy gondoljuk, hogy az NB III-as csapat végre azt a szerepet töltheti be, amit kell: edzőt és fiatal játékosokat nevel a profi futballnak, a DVSC-nek. Szakmai oldalról sem mindegy, hogy 18-19 éves, vagy 20-22 éves játékosok tudnak csatlakozni a felnőtt kerethez. Továbbá a DVSC-nek nem célja fenntartani az NB I-es felnőtt keret mellett egy szintén profi NB III-as együttest. Ez sem anyagi, sem pedig szakmai szempontból nem kifizetődő.: nem kétséges, hogy ez a lépés fontos pillére a jövőnek" – szögezte le Tőzsér Dániel a dvsc.hu-nak
 
Az előző idény NB III-as keretéből a lejáró szerződésű játékosok közül már biztosan távozik Kalafat Álmos, Kenderesi Dávid, Kovács Róbert, Kovács Gergő, Tordai Balázs, Sármány Kristóf és Balla Mátyás, illetve a klub nem hosszabbít Deczki Mátéval és Soltész Jánossal sem – számolt be a klub hivatalos oldalán.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC