nb1.hu

Dunaújváros: új szerepkörben a korábbi vezetőedző

Hivatalos bejelentés.

 

A Dunaújváros bejelentése:

 

"Mostantól, illetve a 2020/21 szezontól utánpótlásunk szakmai igazgatója lesz Varga Balázs, aki egyes korosztályokban vezetőedzői feladatokat is elfog látni. 

 

"Szeretném megköszönni a Dunaújváros PASE vezetőségének, hogy felkértek az utánpótlásunk szakmai vezetésére, valamint, hogy bíznak bennem a jövőnk építését illetően. Nagyon örülök a lehetőségnek és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Dunaújváros labdarúgása tovább fejlődjön és egy szintet akár előre is léphessen. Ez a szerepkör egy nagyon összetett feladat, hiszen egyrészt egy általunk kialakított szakmai koncepció alapján megy majd a játékosok fejlesztése, amit ellenőriznem és kontrollálnom kell, másrészről az edzőkollégáknak folyamatos segítséget, fejlődési lehetőséget kell biztosítanom. Ezen kívül rengeteg szervezési feladat is van, amiket meg kell majd a vezetéssel közösen oldanunk. Amint már az előbb említettem a célom az, hogy előrébb lépjünk mindenben a lehetőségeink szerint.

 

– Dobos Barna már régebben kialakított egy kiváló szakmai koncepciót, klubfilozófiát, amit én már 2017-ben tovább dolgoztam, kiegészítettem az általam meghatározott szempontokkal is. Természetesen ez az anyag folyamatosan kiegészül és bővül, hiszen a labdarúgás szinte minden félévben hoz valami újat, rohamosan fejlődik. A mi filozófiánkat szeretném átadni a játékosoknak az edzőinken keresztül és elérni azt, hogy csapataink ugyanabban a szemléletben, játékstílusban játszanak. Minden korosztályban fontos lesz a játékosaink egyéni fejlesztése is, valamint az, hogy nem csak technikailag és kondicionálisan, hanem taktikailag és mentálisan is segítsük a fejlődésüket. Be fogok vezetni új edzésmódszereket és lesznek olyan gyakorlatok is, amiket napi szinten el kell végezni majd a játékosoknak a saját fejlődésük érdekében. Nagyon sok utánpótláskorú játékos szerepel jelenleg is az első csapatunkban. A cél természetesen továbbra is az, hogy a tehetséges játékosainkat úgy eddzük és képezzük, hogy minél előbb a felnőtt csapat ajtaján kopogtassanak. Remélem sikerül megoldanunk, hogy minél több tehetség edzhessen alkalmanként az első csapattal és évről évre tudjunk beépíteni újabb játékosokat a felnőtt keretbe.

 

– A következő időszakban lesz a legtöbb feladatunk és időre lesz szükség, hogy minden kialakuljon, megfelelően működjön. A legfontosabb a szülők és a játékosok tájékoztatása lesz, hiszen a járvány után bízunk benne, hogy minden korosztályunk el tud kezdeni edzeni júliusban vagy akár előbb is. Szeretném, hogy a szülők folyamatosan tájékoztatva legyenek, ezért félévente szülői értekezletet tartunk és bevezetjük negyedévenként a fogadó órákat is. Az egyesületünk weboldalán az edzés időpontokat és egyéb információkat is megosztunk majd. A szakmai stáb kialakítása is már folyamatban van, zajlanak az egyeztetések az edzőkkel. Terveink szerint legkésőbb június közepére hivatalosan be tudjuk jelenteni, hogy kik edzik a következő idényben a csapatainkat" – fogalmazott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC