nb1.hu

Döntött a Kecskemét az NB III-as indulásról

Méghozzá ugyanúgy, mint a Vasas!

 

Korábban már jeleztük, hogy az NB I-be jutásnak köszönhetően tartalékcsapatot indít az NB III-ban a Vasas, és ugyanígy döntött a Kecskemét is.

 

Íme, a kecskemétiek bejelentése:

 

"Klubunk az NB I-be történő feljutással lehetőséget kapott arra, hogy NB III-as tartalékcsapatot indítson abban az esetben, amennyiben erre igényt tart. Ezzel a lehetőséggel végül éltünk, az MLSZ-től pedig azóta megkaptuk a harmadosztályra érvényes licencet is.

 

A tartalékcsapatot klubunk az utánpótlás utolsó lépcsőfokaként, a korosztályos és a felnőtt futball közötti átmenetnek szánja, ennek megfelelően nagyon fiatal kerettel vág neki az együttes a harmadosztálynak. A keret zömmel a 2003-as és a 2004-es korosztályra épül majd, de több olyan játékos is visszatérhet, akik a közelmúltban még akadémiánkon pallérozódtak. 

 

A versenykiírás értelmében a 2001. december 31-e után született labdarúgók szerepelhetnek automatikusan majd az NBIII-as meccseken, rajtuk kívül négy túlkoros léphet pályára egyszerre minden mérkőzésen. A 34-38. fordulókban bizonyos megkötések is lesznek, csak olyan labdarúgók léphetnek pályára a tartalékcsapatban, akik a megelőző két NB I-es fordulóban nem szerepeltek.

 

A tartalékcsapat vezetőedzője a KTE Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Szabó Tibor lesz, segítője az utánpótlás szakmai stábból kerül majd ki. Visszatér klubunkhoz Nagy Zsolt is kapusedzőként, aki játékosként NB II-es bajnokságot is nyert lila-fehérben, a tartalélok mellett az U19-es és az U17-es korosztályok mellett is ő felel majd a kapusok felkészítéséért. A technikai vezetői feladatokat Lóczi Péter és Farkas István látja el.

 

Az NB III-as keret június 27-én kezdi meg a felkészülést, a bajnokság július 31-én startol el."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC