nb1.hu

Diósgyőr: harmadjára is mattolt az egyik legnagyobb rivális

Edzői értékelések és gólok története.

A Magyar Kupa 4. fordulójában találkozott egymás ellen a két ősi rivális, az NB III Keleti-csoportját vezető Kazincbarcika, illetve az NB II-ben jelenleg második, azaz a feljutásra igen esélyes DVTK. Meglepetésre a barcikaiak jutottak tovább, mivel 3-2-ra nyertek, majd később kiejtették a szintén harmadosztályú Ceglédet (idegenben győztek 1-0-ra), ám a legjobb 8 között a Paks megállította Varga Attila csapatát, miután a sárga-kékek otthonában 1-0-ra diadalmaskodott.
 
A Barcika a hétvégén Diósgyőrbe látogatott, a piros-fehérek második csapatához, ahol 2-0-s győzelmet aratott. A lefújás után így értékelt a két szakvezető:
 
Zsivoczky Gyula (DVTK): „Amit a mérkőzés előtt ígértünk, azt maximálisan betartottuk. Becsületesen és taktikusan futballoztunk a bajnokaspiránssal szemben. A szervezettségünknek köszönhetően az első félidőben nem esett gól, a fordulás után azonban az ellenfelünk kihasználta a két perces rövidzárlatunkat. Ezalatt a Kazincbarcika két gólt szerzett, amivel eldöntötte a mérkőzést. Pozitívum számomra, hogy tíz akadémia korú játékosok lépett pályára, közülük Fercsák Róbert, Horváth Tamás és Kundrák Gábor újoncként debütált az NB III.-as csapatunkban. Egyértelmű, hogy a jobb csapat nyert ezen a napon, amihez gratulálok a Kazincbarcikának. Ugyanakkor gratulálok a mi csapatunknak is, mert végig arra törekedtünk, hogy az akadémiai alapelveket betartsuk. Itt és most le kell zárnunk a rossz sorozatunkat. Az előttünk álló, számunkra nagyon fontos találkozónkon el kell kezdenünk a pontok gyűjtését.”
 
 

 
Varga Attila (Kazincbarcika): „Úgy készültünk, hogy nyomást gyakorlunk az ellenfélre. Ez többnyire sikerült, de egy-két játékosnak másképp kellett volna hozzá állnia ehhez a mérkőzéshez. A játékkal, a kompaktsággal egyáltalán nem voltam megelégedve, tudunk ettől jobban is futballozni. Mindig az eredmény a legfontosabb, ezúttal gyengébb teljesítménnyel, egy nagyon szervezett csapat otthonában szereztünk értékes pontokat.”
 
GÓLOK TÖRTÉNETE:
57. perc: Egy hosszú indítás után Karika szeretett volna felszabadítani, de Bánhegyivel nem értette meg egymást, így egy rossz mozdulat után a saját kapuját vette be, 0-1.
 
58. perc: A szélről érkező lapos beadás megtalálta a második hullámban érkező Szabó Balázst, aki a kapu jobb oldalába továbbította a labdát, 0-2.
 
A Kazincbarcika előnye 12 pont a második helyezett BKV Előre előtt, míg a diósgyőriek a 16. helyen állnak, 9 ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő Salgótarjánt.
 
A Barcika ősszel, hazai pályán 5-2-re győzte le a DVTK II-t, így elmondható, hogy a 2021/22-es szezonban mesterhármast ért el a legnagyobb riválisa ellen.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC